​Germania: Merkel vrea să prelungească restricțiile COVID. Călătoriile transfrontaliere, limitate la minimum

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
fronitiera franta germania
fronitiera franta germania

Restricțiile anti-Covid, în vigoare în prezent, au putea fi prelungite până în aprilie, în Germania, din cauza celui de-al treilea val al pandemiei, potrivit unui document guvernamental obținut duminică de AFP.

Din cauza "dinamicii actuale a infectărilor accelerată de variantele de Covid-19", se prevede "prelungirea" până în aprilie a tuturor restricțiilor de deplasare în vigoare în prezent, subliniază acest document, care servește drept bază de lucru în cadrul unei reuniuni între cancelar și regiunile germane, programată luni. La această reuniune ar urma să fie stabilită data exactă până la care sunt prelungite restricțiile. Restricțiile actuale urmau să ia sfârșit la finalul lui martie.

Rata de incidență în ultimele 7 zile pentru 100.000 de locuitori a depășit duminică pragul simbolic de 100 la nivelul Germaniei, până la 103,9, potrivit institutului Robert Koch. Un prag care în principiu ar trebui să conducă la noi restricții. Documentul cancelariei prevede că, în interiorul clădirilor, contactele "trebuie evitate în măsura posibilului, din cauza unui risc sporit de infectare".

Pentru companii, o mare parte a muncii de acasă rămâne indispensabilă și "cel puțin două teste rapide pe săptămână" trebuie efectuate pentru salariații care se duc la muncă. Călătoriile transfrontaliere vor continua să fie "limitate la minimum" și vor fi însoțite fie de carantină fie de obligativitatea de testare înainte de revenirea în Germania. Ca în multe alte zone ale Europei, uzura populației și a sectoarelor economic și cultural se face simțită la un an după primele carantine provocate de pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel