Germania își propune ca primele persoane să fie vaccinate în ianuarie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Germania își propune ca primele persoane vulnerabile să fie vaccinate împotriva coronavirusului în ianuarie, a declarat marți ministrul Sănătății.

„Am spus mereu că lunile reci de iarnă, în care petrecem mai mult timp în interior, vor fi partea cea mai grea. Acest lucru se aplică de fapt până la sfârșitul iernii", a declarat Jens Spahn pentru Deutschlandfunk, preluat de Reuters.

Autoritățile germane pregătesc centre speciale de vaccinare care urmează să fie terminate la mijlocul lunii decembrie, chiar dacă probabil un vaccin nu va mai fi disponibil până în acel moment, a adăugat Spahn.

La vaccinare vor participa echipe mobile, în condițiile în care vaccinul Pfizer / BioNTech trebuie depozitat la minus 70 grade Celsius, a spus Spahn.

El a adăugat că așteaptă mai multe vaccinuri primăvara sau la începutul verii, iar atunci se poate gestiona un număr mare de persoane.

 

Spahn a spunea că se așteaptă ca Germania să primească până la 100 de milioane de doze de vaccin

 

Luna trecută, Spahn a spunea că se așteaptă ca Germania să primească până la 100 de milioane de doze de vaccin Biontech-Pfizer.

În ciuda noilor măsuri de distanțare introduse la începutul lunii trecute în Germania, țara se confruntă cu un număr mare de contaminări. Școlile rămân deschise, dar de marți întrunirile private sunt limitate la cinci persoane, iar în magazine sunt permise mai puține persoane.

Numărul oficial al cazurilor a crescut marți la 1.067.473, în timp ce decesele au ajuns la 16.636.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel