Germania și Franța, număr în creștere de infectări cu noul coronavirus. Australia, cel mai mic nivel din ultimele trei luni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Evoluția pandemiei de coronavirus continuă să dea bătăi de cap autorităților din statele Uniunii Europene, Germania și Franța raportând cifre în creștere de infectări noi cu coronavirus.

Germania a avut 1.345 de infectări noi sâmbătă, o cifră mare pentru o zi de weekend când, în mod normal, se efectuează mai puține teste de coronavirus.

Astfel, Germania a ajuns la un total de 271.415 infectări cu noul coronavirus, Germania fiind pe 22 în topul celor mai afectate țări din lume, din punctul de vedere al infectărilor cu coronavirus.

 

Situația este și mai dramatică în Franța

 

Situația este și mai dramatică în Franța, unde au fost 13.498 de infectări noi cu coronavirus. Mai mult, Franța anunță și o rată mare de infectare, peste 5%.

Franța are de aproape două ori mai multe infectări cu coronavirus decât Germania, respectiv 442.194 de infectări.

Pe de altă parte, cele două state au raportat cifre mici de decese noi provocate de coronavirus, 26 în Franța și numai două în Germania.

 

Măsurile dure luate în Australia par să dea roade

 

În schimb, măsurile dure luate în Australia par să dea roade.

Focarul din statul Victoria s-a domolit, raportându-se doar 14 infecții în ultimele 24 de ore, în timp ce alte patru infectări au fost raportate în alte state.

Astfel, Australia a avut doar 18 infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mică cifră din ultimele trei luni, rezultat care dă speranțe autorităților australiene în vederea ridicării anumitor restricții începând de luni, 28 septembrie, relatează Observator.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel