Germania. Guvernul pregăteşte un plan de înăsprire a restricţiilor de călătorie

Andreea Cosma |
Data publicării:

Germania pregăteşte înăsprirea restricţiilor de călătorie pentru a preveni răspândirea noilor mutaţii mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2, guvernul cancelarului Angela Merkel intenţionând ca până vineri să convină un plan în acest sens, fără a mai aştepta vreo iniţiativă comună în cadrul Uniunii Europene, a declarat joi ministrul german de interne Horst Seehofer, potrivit agenţiei DPA.

Germania are în vedere mai ales zonele unde cazurile de COVID-19 cu noile tulpini ale coronavirusului sunt prevalente, precum Marea Britanie, Brazilia, Portugalia şi Africa de Sud, a spus Seehofer presei înaintea unei videoconferinţe cu omologii săi europeni.

Discuţiile despre excepţiile care ar putea fi permise continuă şi ''nu vreau să speculez asupra acestui lucru acum'', a adăugat el, asigurând însă că Germania ''nu va deveni o închisoare'', dar a insistat că este nevoie de stabilirea unor reguli pentru cetăţenii germani care revin în ţară din zonele afectate sau pentru cei care lucrează în sectorul transporturilor de mărfuri.

Seehofer a mai spus că Berlinul nu va aştepta adoptarea vreunei iniţiative comune a UE privind măsurile la frontiere, întrucât nu există indicii că o asemenea iniţiativă ar putea surveni într-un interval de timp acceptabil.

Conform unui sondaj realizat de YouGov, 68% dintre cetăţenii germani intervievaţi s-au declarat favorabili reducerii traficului aerian până aproape de zero pentru a combate pandemia, o posibilă măsură evocată marţi tot de ministrul Seehofer. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel