Germania. Greva însoțitorilor de zbor paralizează traficul aerian. Zeci de zboruri anulate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Aproape 180 de zboruri au fost anulate, luni, în Germania, din cauza grevei începute de însoțitorii de zbor ai companiei aeriene Germanwings, care operează zboruri pentru Eurowings, o filială a Lufthansa.

Sindicatul Ufo a anunțase o grevă de trei zile, de luni până miercuri, anunțând că au s-au obținut puține progrese în discuțiile purtate cu conducerea Lufthansa, potrivit Reuters.

Aproximativ 15% din zborurile Eurowings trebuiau anulate, a declarat luni, un purtător de cuvânt al Lufthansa, potrivit sursei citate.

Reglementările ce privesc munca part-time au reprezentat motivul celui mai recent conflict care a dus la declanşarea grevei.

"Prima dată au fost anulate 35 de zboruri, apoi 54, acum 170, ceea ce înseamnă că Germanwings va opera astăzi doar 7% din zborurile sale", a avertizat un purtător de cuvânt al Ufo. „Acesta ar trebui să fie un semnal de avertizare pentru grupul Lufthansa. Angajații sunt de-a dreptul supărați și tu (n.r. compania Lufthansa) trebuie, în sfârșit, să schimbi ceva", a adăugat el.

Majoritatea zborurilor anulate au fost zboruri interne, conform site-ului web al Eurowings, iar pasagerilor li s-au oferit biletele de tren către destinațiile lor sau bilete pentru zboruri operate de către alte companii aeriene ale grupului Lufthansa.

Unii pasageri au menționat că, în timp ce înțeleg nemulțumurile însoțitorilor de zbor, problema este mai degrabă timpul ales pentru această grevă, chiar în mijlocul sezonului de vacanță.

"Sunt din Franța și acolo este mai rău. Sunt de partea angajaților care se exprimă, dar nu sunt sigură dacă perioada este una potrivită", a explicat Celine Guiakam, pasageră aflată în aeroportul din Köln-Bonn.

În noiembrie, însoțitorii de zbor ai Lufthansa au intrat în grevă timp de două zile, ceea ce a dus la anularea unui zbor din cinci, fiind afectați 180.000 de pasageri. Compania a pierdut între 10 și 20 milioane de euro, titrează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel