Germania. Crimă la o benzinărie, după o dispută privind purtarea măștii anti-Covid

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Germania. Crimă la o benzinărie, după o dispută privind purtarea măștii anti-Covid
Germania. Crimă la o benzinărie, după o dispută privind purtarea măștii anti-Covid

Un bărbat de 49 de ani a împușcat un casier la o benzinărie din Renania-Palatinat, în urma unei dispute privind purtarea măștii anti-Covid. Bărbatul s-a enervat că angajatul nu a vrut să-i vândă bere, pentru că nu purta protecție, a declarat procurorul-șef Kai Fuhrmann luni, la Idar-Oberstein. 

Tribunalul districtului Bad Kreuznach a emis un mandat de arestare pentru crimă. Presupusul atacator a mărturisit că l-a ucis pe tânărul de 20 de ani cu un foc țintit în cap, a spus Fuhrmann. Suspectul a declarat că situația în care se află din cauza pandemiei de coronavirus e pentru el „o grea povară”. S-a simțit marginalizat, ostracizat și „nu vedea altă cale de ieșire” decât să dea un exemplu. Victima i s-a părut „responsabilă pentru situația generală, deoarece a aplicat regulile”, a precizat procurorul Fuhrmann.

Presupusa armă a crimei, alte arme și muniții au fost găsite și securizate de poliție în timpul percheziției la domiciliul suspectului, a spus Fuhrmann. Bărbatul care locuiește în Idar-Oberstein nu are permis de armă, iar proveniența armelor trebuie încă clarificată. Fuhrmann nu a dorit inițial să furnizeze alte informații personale referitoare la suspect. Ancheta este în curs, a spus el, precizând că „mandatul de arestare a fost emis pe baza unei suspiciuni rezonabile de crimă cu motivație redusă”. Suspectul se afla acum într-un centru de detenție, fiind arestat preventiv.


Infractorul venise să-și cumpere bere, dar nu purta masca


Potrivit anchetei preliminare, crima a avut loc, sâmbătă seara. Criminalul intrase în benzinărie fără mască și așezase două pachete de câte șase beri pe tejghea. Casierul însă i-a arătat panoul cu cerința de mască,  după care bărbatul a părăsit incinta.
Suspectul a revenit la benzinărie, de data aceasta purtând mască de protecție pentru gură și nas. A luat șase beri și a mers la casa de marcat. „Acolo și-a scos masca pentru gură și nas. Casierul l-ar fi somat din nou să respecte regulile, însă acesta a scos arma și l-a împușcat pe tânărul de 20 de ani, drept în cap”, a mai spus procurorul Fuhrmann. Suspectul a fost arestat duminică dimineață, la sediul poliției din Idar-Oberstein.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel