Germania. Condiţiile MIZERE în care a fost pusă în carantină o familie de ROMÂNI cu cinci copii. Imagini VIDEO cu invazia de gândaci din cameră şi mucegaiul de pe pereţi

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

O familie de români cu cinci copii minori a avut parte de o experienţă de coşmar într-un centru de carantină din Baden-Baden, invadat de gândaci şi plin de mucegai pe pereţi. Mai mult, familia ar fi spus că în 24 de ore de când au fost plasaţi în izolare, nu a venit nimeni să le aducă apă sau mâncare şi nu există nici măcar o bucătărie sau un frigider.

"Vreau să vă arăt un filmuleţ despre cum se poartă statul german, primăriile, Ministerul Sănătăţii cu românii care sunt infectaţi cu virusul COVID-19", a declarat Erich Mocanu, fondator al Asociației AEBS, carea publicat imaginile realizate de familia de români.

Toţi cei şapte membri ai familiei au fost plasaţi în carantină după ce unul dintre copii a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, la întoarcere din vacanţa în Bucureşti.

"Există o familie de români cu cinci copii. Mama şi cu doi copii au fost săptămânile trecute în Bucureşti, în concediu. Când s-au întors pe data de 7 august cu avionul de la Bucureşti, trebuiau să îşi facă testul COVID. Bineînţeles, l-au făcut şi s-a depistat săptămâna asta că unul dintre cei doi copii care au venit de la Bucureşti era infectat cu virusul COVID-19.

Pentru că familia locuia în Baden-Baden într-o clădire socială, a fost, din cauza cazului de infectare, au fost scoşi din această clădire şi aduşi aici, în clădirea aceasta pe care o vedeţi în imagini să stea 14 zile în carantină.

Intenţia este bună, da! Unde nu poţi să pui pe cineva în izolare, trebuie să îl scoţi de acolo şi să îi oferi o altă locaţie dar, eu prima oară când am văzut filmul ăsta am crezut că i-a trimis prin China, prin Asia. Dar, din păcate, nu" Clădirea este în Baden-Baden, Germania. Este inacceptabil", a mai precizat reprezentantul românilor în Germania.

 

Mizerie, gândaci. Erich Mocanu: "Poate cei din Germania s-au gândit că aceste insecte sunt carnea proaspătă"

 

În afară de condiţiile precare în care au fost cazaţi, românii au mai îndurat şi foame, întrucât nu pot ieşi să îşi cumpere nimic de mâncare, iar nimeni nu a venit să le aducă măcar o sticlă cu apă de vineri, când au fost plasaţi în izolare.

"După cum se vede, nu au paturi. Au nişte pătuţuri de camping. Nu există bucătărie, nu există frigider. Este inacceptabil în ce clădire a fost trimisă această familie de în total şapte persoane de Ministerul Sănătăţii din Baden-Baden. Este de neacceptat! Am vorbit cu familia. A spus că de ieri sunt acolo. De ieri până azi nu au făcut decât să omoare din "gongile" alea care tot apar încontinuu. Poate cei din Germania s-au gândit că aceste insecte sunt carnea proaspătă. Dar, din păcate, în România nu se practică mâncare acestor insecte. De aceea este inacceptabil să te comporţi aşa cu nişte cetăţeni europeni.

Mai ales că este în mijlocul Germaniei, în Baden-Baden, un oraş foarte bogat. Dar o clădire unde te uiţi este plin de mizerie şi de insecte. Este de neacceptat. Familia mi-a spus că nu a putut să doarmă toată noaptea. Au încercat să omoare din "gongi". Cum am spus, nu există frigider, bucătărie. Nu a venit nimeni să le aducă mâncare sau apă.

Mai rău, în faţa clădirii este pusă şi o echipă de pază care să păzească să nu părăsească locaţia. înţeleg şi asta. Dar să ţii o familie întreagă de copii într-o asemenea infecţie, este de neacceptat. Nu mi-a venit să cred când mi s-a trimis acest video şi am fost rugat să iau contact cu familia. Am spus că trebuie să fie pe undeva prin Aia sau Africa. Dar în Baden-Baden, într-o ţară europeană, scuzaţi-mă dar nu am cuvinte", a mai precizat Erich Mocanu.

 

Erich Mocanu: "Germania nu a învăţat nimic! Nu este ceea ce vrea să arate că este! Realitatea se vede aici!"

 

Fondatorul AEBS a concluzionat la finalul prezentării imaginilor că Germania nu este ceea ce vrea să pară și că nu a învățat nicio lecție din scandalurile din ultimele luni, când au ieșit la iveală grave nereguli privind condițiile de trai și de muncă în care au fost puși muncitorii sezonieri români din agricultură sau abatoare, în contextul pandemiei de COVID-19.

"Nu a învăţat nimic Germania din ultimele luni de zile când au ieşit problemele cu sclavia modernă, sclavia de români de la abatoare, sezonieri, în agricultură. Nu a învăţat Germania nimic. Iată cum se comportă cu românii şi în ce stare îi duce pe români. Îi duc să se îmbolnăvească mai rău. Chiar dacă copilul care ar fi infectat cu acest virus nu are simptome, aici, în clăirea asta, se va îmbolnăvi nu numai el, dar şi ceilalţi membri ai familiei. Este de neacceptat.

Distribuiţi acest video să vadă şi să înveţe lumea că nici Germania nu este ceea ce se dă şi ceea ce vrea să arate că este, una dintre cele mai puternice ţări din lume. Astea sunt doar pe hârtie. Realitatea o vedeţi aici, în aceste imagini", conchis Erich Mocanu.

La final, reprezentantul asociaţiei pentru drepturile românilor din Germania a făcut un apel la cetăţenii din Baden-Baden care vor să ajute familia cu apă sau mâncare să ia legătura cu el.

Vezi aici imaginile video cu condiţiile de carantină dincentrul de la Baden-Baden:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel