Germania. Camion românesc, pericol public lângă Koln; oameni evacuați și autostradă închisă total: "Se simțea clar mirosul substanței periculoase“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un camion românesc a deversat acid clorhidric într-o zonă de service de pe Autostrada A1, în Hürth, aproape de Koln, luni dimineața devreme. Poliția a închis apoi complet autostrada A1 în ambele sensuri până la ora 15:00 după-amiază.

După mai bine de opt ore de operațiuni, poliția a redeschis inițial autostrada A1 în direcția Koblenz. Acesta a rămas închisă în direcția Köln. 

Luni dis-de-dimineață, martorii s-au plâns de dificultăți de respirație și de ochii înlăcrimați și au alertat serviciile de urgență. Aproximativ 80 de membri ai personalului de urgență s-au deplasat apoi la fața locului și au descoperit scurgerea la un camion românesc care transporta acid clorhidric. Un medic de urgență a examinat cinci persoane, dar nimeni nu a fost rănit.

Operațiunea de amploare a continuat pe tot parcursul după-amiezii. Poliția și pompierii acționau la benzinăria "Serways Ville Ost" încă de la ora 5 dimineața. Munca s-a dovedit a fi dificilă. Scurgerea de acid clorhidric, care era localizată în zona din spate a remorcii camionului, la nivelul osiilor, nu a putut fi etanșată. Lichidul a fost mai întâi colectat în recipiente speciale.

Germania. Camion românesc, pericol public lângă Koln

 

"O substanță se scurge în mod constant din remorca cisternei", a declarat un purtător de cuvânt al centrului de control al pompierilor din Rhein-Erft. "Se simțea clar mirosul substanței periculoase chiar și la o anumită distanță", a explicat unul dintre membrii serviciilor de urgență.

De asemenea, zona de service în care era parcat camionul a fost închisă și evacuată. Din motive de siguranță, a fost închisă și aria de servicii Serways "Ville West", care se află pe partea opusă a autostrăzii, în direcția Euskirchen, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. Martorii oculari au descris ca fiind un "nor de gaz alb și cețos vizibil" care se răspândea, îndreptându-se spre Weiler-Brüggen.

Oameni evacuați și autostradă închisă total: "Se simțea clar mirosul substanței periculoase“

 

Orașul Hürth a informat populația despre situație și i-a rugat să țină ferestrele și ușile închise și să oprească sistemele de aer condiționat și de ventilație. În Wendelinusplatz din Berrenrath, Protecția Civilă a înființat un punct de colectare pentru cei aproximativ 50 de evacuați din Weiler-Brüggen. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre cei afectați au găsit adăpost temporar la prieteni.

Între timp, pompierii din întregul district Rhein-Erft, din Köln și din împrejurimi au intrat în acțiune sub conducerea șefului pompierilor din Hürth, Michael Mund. Pompierii au intrat în zona periculoasă doar în costume de protecție complete și cu echipament de oxigen. Substanța periculoasă a putut fi colectată, dar pompierii și experții nu au reușit să închidă scurgerea.

Prin urmare, la prânz, s-a decis să se pompeze substanța periculoasă într-o altă cisternă. În jurul orei 13:50, a sosit momentul și acidul clorhidric s-a scurs din cisterna defectă în noua cisternă care fusese comandată pentru zona de service. La ora 14:10, pompierii au ridicat avertizarea de iritare provocată de agenții poluanți prin intermediul aplicației de avertizare Nina.

"Acidul clorhidric a fost pompat, pericolul a fost evitat. Deoarece pompierii aveau toate materialele și vehiculele lor în picioare și întinse pe autostradă, poliția nu a ridicat inițial închiderea autostrăzii federale în direcția Köln“, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel