Germania. Angela Merkel, apel pentru cetăţeni: "Să evite vizitele de Crăciun"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut sâmbătă conaţionalilor ei să evite vizitele în familie cu ocazia Crăciunului şi să le înlocuiască cu întâlniri prin videoconferinţă, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, informează Reuters.

''Femeile şi bărbaţii aflaţi departe de casă pentru a ne garanta securitatea ştiu ce înseamnă să ai legături limitate cu cei dragi. Ei ştiu ce înseamnă să ai acces doar la Skype pentru o perioadă îndelungată în loc să stea împreună'' cu familia, a spus Merkel în mesajul său video săptămânal.

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore, până sâmbătă la prânz, peste 31.000 de noi cazuri de COVID-19 şi 702 decese cauzate de această boală, potrivit Institutului Robert Koch. Nivelul este dublu faţă de numărul infecţiilor raportat pe 15 decembrie, cu o zi înainte ca Germania să intre într-un lockdown strict.

''Ceea ce aşteaptă mulţi dintre noi în perioada Crăciunului este ceva obişnuit pentru oamenii aflaţi în misiuni în străinătate'', a subliniat Angela Merkel.

La 27 decembrie Germania ar urma să înceapă administrarea vaccinului anti-COVID-19 produs de compania americană Pfizer împreună cu cea germană BioNTech. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel