Germania. Anchetă în 'afacerea măştilor'. Birourile politicienilor, percheziţionate

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ancheta referitoare la cazul de corupţie legat de vânzări de măşti sanitare în Germania s-a extins la încă un deputat din parlamentul landului Bavaria, ale cărui birouri au fost percheziţionate miercuri, relatează dpa.

Scandalul legat de posibile vânzări ilicite de măşti sanitare a provocat o furtună pe scena politică din Germania şi a dus deja la demisia din Bundestag (parlamentul federal) a doi deputaţi din coaliţia de guvernare.

Un purtător de cuvânt al parchetului general din Munchen a declarat că mai multe clădiri au fost percheziţionate miercuri în Bavaria în legătură cu această anchetă.

Parlamentul regional a confirmat percheziţiile, despre care nu s-au dat însă alte informaţii.

Nikolas Loebel, membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), a demisionat în această lună din Bundestag după ce parchetul a deschis o anchetă cu privire la afacerile sale de vânzare de măşti sanitare de protecţie împotriva coronavirusului.

Un alt deputat, Georg Nuesslein de la Uniunea Creştin-Socială (CSU) bavareză, este investigat de procurorii din Munchen cu privire la posibile acuzaţii de mită şi corupţie.

Loebel şi Nuesslein sunt suspectaţi că au primit sute de mii de euro drept comisioane în schimbul unor contracte de achiziţii de măşti.

Voci critice din cele două partide şi din afara lor i-au acuzat pe cei doi că au abuzat de funcţiile lor pentru a face profit de pe urma epidemiei cauzate de coronavirus.

Conform purtătorului de cuvânt al parchetului, în total cinci suspecţi se află acum în mod oficial sub anchetă în acest dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel