Germania, nou focar. Zeci de români INFECTAȚI într-un alt abator

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Focar de coronavirus izbucnit într-o cazare pentru lucrătorii români din Kellinghusen. Până în prezent, 49 de persoane s-au îmbolnăvit. Cu toții lucrau la comania Vion.

49 de muncitori, în mare parte români, au fost infectatați cu Covid-19 până duminică după-amiază. Până în prezent s-au efectuat 110 teste, astfel că este de așteptat ca numărul lucrătorilor infectați să crească, infrmează presa din Germania.  

Totul a pornit după ce, în urmă cu câteva zile, doi angajați români ai companiei Vion, care locuiesc în Kellinghusen, au testat pozitivi pentru Covid-19, potrivit steinburg.de.

Vion, compania pentru care lucrau românii, a semnalat că mai mult de 50 dintre cei 260 de angajați ai abatorului au avut  rezultat pozitiv la testul pntru coronavirus. Până în prezent, la 90% dintre persoanele care s-au testat pozitiv nu au apărut simptome. Unii suferă de simptome relevante ușoare, cum ar fi durere în gât sau tuse ușoară.

Citește și: Olanda. 28 de muncitori români dintr-un abator, confirmați cu COVID-19: Carantinați pe o NAVĂ

Majoritatea angajaților infectați locuiesc într-o fostă cazarmă din Bundeswehr transformată în apartamente în Kellinghusen (districtul Steinburg), în timp ce alți angajați locuiesc în privat în districtele Bad Segeberg, Plön, Hamburg și Kiel. Muncitorii în cauză sunt de naționalitate germană, albaneză și română. Toți angajații din Germania sunt asigurați de asigurări sociale și de sănătate, informează compania Vion pe site-ul prorpiu.

Potrivit Wendt, angajații abatorului au fost întotdeauna transportați de la cazarea din Kellinghusen cu autobuzul către compania din Bad Bramstedt. Din acest motiv și din cauza apropierii în cazare, toate sunt considerate persoane de contact pentru persoanele infectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel