Germania. A fost aşezată piatra de temelie pentru o nouă biserică românească de lemn

Liviu Ludovic |
Data publicării:

În localitatea Sögel din nord-vestul Germaniei a fost aşezată piatra de temelie pentru o nouă biserică românească de lemn care va avea hramurile „Sf. Ap. Iacob, ruda Domnului și Sf. Ier. Nectarie de Eghina", potrivit Basilica.ro. 

Slujba de sfinţire a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii de către Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

Părintele Mitropolit le-a vorbit credincioşilor în omilia rostită despre cei patru stâlpi de rezistenţă ai unei comunităţi creştine, informează Mitropolia Germaniei.

„În primul rând rugăciunea: venim la biserică pentru ca să ne rugăm; în al doilea rând, să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu, să ne obișnuim cu ceea ce Dumnezeu vrea și așteaptă de la noi oamenii; în al treilea rând, împărtășirea cu Sfintele Taine, Trupul și Sângele Domnului și în al patrulea rând, această fraternitate creștină care ne face să ne deschidem inima spre semenii noștri mai săraci și să-i ajutăm", a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Tot în timpul Sfintei Liturghii, ierarhul a oficiat o hirotonie în diacon, transmite aceeași sursă.

După Slujba Sfintei Liturghii, Mitropolitul împreună cu clericii şi credincioşii, dar şi cu reprezentanți ai comunităților locale catolică și evanghelică, au pornit în procesiune până la locul unde va fi construită biserica (Am Schutzenplatz, 49751 Sögel).

Terenul este situat la intrarea în oraș şi a fost concesionat de Primăria Sögel, pe 99 de ani, cu suma simbolică de 1 euro pe an. Potrivit înţelegerii părţilor, lângă biserică va fi construit și un așezământ social.

După ce a ajuns la locul viitoarei biserici, Mitropolitul Serafim a sfințit o troiță sculptată în lemn.

În continuare, fanfara orașului a interpretat imnele României și Germaniei, după care a fost aşezată piatra de temelie a viitorului lăcaș de cult.

Preotul și comunitatea românească din Sögel au oferit în mod simbolic autorităților locale o poartă maramureșeană.

sursa foto: Basilica.ro

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel