Germania. Zeci de răniți după ce două trenuri de rollercoaster s-au ciocnit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania. Zeci de răniți după ce două trenuri de rollercoaster s-au ciocnit
Germania. Zeci de răniți după ce două trenuri de rollercoaster s-au ciocnit

Zeci de răniți după ce două trenuri de rollercoaster s-au ciocnit, joi, în parcul de distracții Legoland din sudul Germaniei. 

Potrivit autorităților, sunt cel puțin 34 de persoane rănite, dintre care două grav. Un tren a frânat puternic, iar un alt tren s-a izbit de el în parcul din Guenzburg, conform The Guardian. La fața locului au fost trimise trei elicoptere, alături de pompieri și servicii de salvare. Pasagerii au trebuit să fie coborâți de la mare înălțime.

Nu a fost imediat clar de ce s-a produs accidentul. A avut loc în stația Rollercoasterului Dragonului de Foc, a declarat un purtător de cuvânt al parcului.

„Singurul tren care s-a oprit corect nu s-a oprit în zona gării în care oamenii urcă sau coboară în mod obișnuit, ci mai mult sau mai puțin la primul etaj, ca să spunem așa, și, ca urmare, al doilea tren l-a izbit”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției. „Cu mult noroc, trenul nu a deraiat, iar nimeni nu a căzut de pe rollercoaster”.

Purtătorul de cuvânt al Crucii Roșii Bavareze, Sohrab Taheri-Sohi, a lăudat cooperarea cu parcul de distracții: „Serviciile medicale și de urgență ale Legoland au fost de mare ajutor. Cooperarea cu BRK a funcționat excelent – ​​asta a accelerat enorm procesele”.

Parcul de distracții a rămas inițial deschis în ciuda accidentului. Mulți vizitatori nici măcar nu au fost conștienți de accident. Cei răniți au fost transportați discret la spital prin parcarea angajaților.

Rollercoasterul implicat în accident trece mai întâi printr-o zonă acoperită și întunecată a parcului. Pe parcursul plimbării, mergi apoi în aer curat pe o întindere cu pante și câteva curbe. Potrivit informațiilor din parc, rollercoasterul se deplasează cu viteze de până la opt metri pe secundă, ceea ce corespunde la aproximativ 29 de kilometri pe oră.

 

Al doilea accident de rollercoaster într-o săptămână

 

Săptămâna trecută, o femeie a murit într-un alt accident de rollercoaster în Germania, la un parc de distracții din Klotten. Femeia, în vârstă de 57 de ani, a căzut din vagonul de rollercoaster în timp ce acesta se deplasa și a murit din cauza rănilor suferite.

Nici pentru acel accident nu a fost încă stabilită cauza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel