Germania. O fermă cu angajaţi ROMÂNI intră în INSOLVENŢĂ. Ce se întâmplă cu salariile muncitorilor

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O fermă din localitatea germană Hoyerhagen, la care sunt angajaţi aproximativ 150 de români, a intrat în insolvenţă, iar angajatorul asigură că această situaţie "nu va afecta plata drepturilor salariale datorate lucrătorilor, existând fonduri suficiente pentru acest scop", a informat, vineri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), printr-un comunicat de presă.

Potrivit MAE, activitatea fermei va continua până la încheierea sezonului.

Până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români în legătură cu această situaţie. MAE reaminteşte că Ambasada României la Berlin s-a autosesizat cu privire la situaţia de la ferma din Hoyerhagen, în urma semnalărilor din mass-media.

Un diplomat din cadrul Ambasadei României la Berlin a efectuat o vizită la fermă pe 13 mai, iar "în conformitate cu cele observate la faţa locului, toate măsurile de securitate sanitar-medicală au fost adoptate sub coordonarea Autorităţii locale pentru Sănătate, fiind întreprinse eforturi pentru respectarea precauţiilor epidemiologice necesare în contextul pandemiei de COVID-19", explică MAE.

Din dialogul reprezentantului misiunii cu cetăţenii români care îşi desfăşurau activitatea în cadrul fermei a rezultat faptul că majoritatea sunt mulţumiţi de condiţiile de muncă şi de nivelul de plată pentru activitatea prestată.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Berlin, tratează astfel de semnalări cu toată responsabilitatea şi păstrează legătura cu autorităţile germane competente şi cu reprezentanţii companiei în cauză, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară necesară, în limita competenţelor legale şi cu respectarea măsurilor adoptate în contextul pandemiei de COVID-19", transmite MAE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel