Germania. Lege controversată anti-COVID-19, adoptată. Mai multe puteri pentru Angela Merkel pentru înăsprirea restricţiilor

Andreea Cosma |
Data publicării:

Deputaţii germani au adoptat miercuri o modificare controversată a legii anti-COVID-19 care consolidează puterile guvernului cancelarului Angela Merkel pentru a înăspri lupta contra celui de-al treilea val al pandemiei, relatează AFP şi dpa.

Această reformă a legii care întăreşte prerogativele sanitare la nivel federal faţă de cele ale landurilor impune declanşarea automată a restricţiilor dure la nivel naţional peste un prag determinat al infectărilor.

Modificarea a putut fi adoptată graţie voturilor conservatorilor şi ale social-democraţilor, aliaţi la guvernare şi majoritari în parlament.

În total, 342 de deputaţi au votat în favoarea reformei legii, 250 s-au pronunţat împotrivă şi 64 s-au abţinut.

 

Mai multe puteri pentru Angela Merkel pentru înăsprirea restricţiilor



Liberal-democraţii, care consideră ''contrară Constituţiei'' punerea în aplicare a unor restricţii de circulaţie la nivel naţional, anunţaseră că votează împotriva reformei legii, la fel ca extrema-dreaptă şi stânga radicală Die Linke.

În ceea ce-i priveşte, Verzii anunţaseră că se vor abţine de la vot.

Camera superioară a parlamentului german, Bundesrat, urmează să supună joi la vot acest text.

Vicecancelarul Olaf Scholz a declarat că este nevoie de claritate şi consecvenţă, subliniind necesitatea unor măsuri la nivel federal şi nu doar la nivelul landurilor.

Ministrul sănătăţii Jens Spahn a descris situaţia ca ''extrem de gravă'', cu 5.000 de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel