"Găsești un român, îi dai 500 de euro și pui firma pe numele lui": Cum fentează mafia din Italia autoritățile

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

"Trebuie să găsești un polonez, un român, un țigan căruia să-i dai 500 sau 1.000 de euro pe numele căruia să pui atât acțiunile, cât și bunurile firmei". Aceste vorbe îi aparțin lui Vincenzo Alvaro, considerat de magistrații Dda din Roma, împreună cu Antonio Carzio, la vârful "ramurii" 'Ndrangheta din capitala Italiei, într-o interceptare telefonică.

Alvaro a dezvăluit care era șmecheria pentru a ocoli amenințarea iminentă a măsurilor de prevenire și de confiscare: găsirea unui paravan. Să cedeze societățile și să continue să le administreze. Chiar și pretinzând că a dat faliment.

Suspecții mizau pe prescripție și pe faptul că nu ești arestat pentru înregistrarea fictivă a bunurilor: "Apoi, toate lucrurile astea pe care le spun și te atacă sunt niște tâmpenii", continuă Alvaro, "am dat faliment de un miliard și jumătate și am faliment fraudulos, mi-au dat diverse articole 7 (n.r. agravante mafiote) și apoi m-au arestat, m-au condamnat și încă mai am de făcut apel, vedeți, s-a prescris, prescripția merge dublu spus lucrurile“, a declarat Alvaro, potrivit Il Messagero.

'Ndrangheta la Roma: "Să găsim un român, vom înregistra compania pe numele lui"

 

Tot în cătușe a ajuns, la cererea deputaților Michele Prestipino și Ilaria Calò, și Carmela Alvaro, "șefa în fuste", fiica lui Vincenzo Alvaro, care, împreună cu Besim Letniku, angajatul ei, i-a amenințat pe administratorii judiciari după arestările și sechestrele din mai anul trecut. Până la 22 octombrie anul trecut. Patru dintre ei și-au dat demisia. 

Unul dintre mandatarii delegați de stat a fost chiar sechestrat timp de un sfert de oră într-un bar din Tiburtina: "Cheamă-l pe nemernicul de Oliva (Enrico Oliva, administrator judiciar n.r.) și spune-i să vină aici, cheamă-l!“ Cu altă ocazie, l-a amenințat pe un alt administrator: "În seara asta vin și dau foc, dacă nu pot să stau eu aici, nimeni nu poate sta aici... Voi da foc acestui loc și vă voi spune, astfel încât, dacă îl veți găsi ars mâine dimineață, veți ști că eu am fost". Și din nou: "Ești un infam slujbaș al statului... bucățică din mine...", le-a spus el executorului judecătoresc și oamenilor de la Dia care au sosit la sediul sechestrat.

Suveicile mafiei italiene de a scăpa basma curată

 

Dar spațiile nu erau folosite doar pentru spălarea banilor. De asemenea, era nevoie de ei pentru a oferi locuri de muncă pentru afiliați, care se întorseseră la libertate și care urmau să păstreze controlul asupra activităților comerciale. Astfel, Giuseppe Penna, unul dintre cei arestați, interceptat, îi spune lui Domenico Alvaro: "Îmi place prietenia care este în acest fel... și nu m-am dus la toți străinii, aștept... pentru că dacă chestia este pozitivă, și asta este pozitiv, că așa cum este situația aici, e bine pentru toată lumea. Prizonierii, slavă Domnului... dacă reușim să-i aducem aici, îi vom întreține încet“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel