Spania. Un rucsac plin cu droguri și 1.450 de euro cash, găsit de Garda Civilă. Un român este cercetat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Jumătate de kilogram de droguri, o mie de euro confiscați și trei români arestați în operațiunea antidrog din Roma
Jumătate de kilogram de droguri, o mie de euro confiscați și trei români arestați în operațiunea antidrog din Roma

În timpul unui control de rutină, Garda Civilă a arestat un bărbat de naționalitate austriacă la Burriana, acuzat de o infracțiune împotriva sănătății publice.

Agenții Gărzii Civile au efectuat un control de securitate în zonele de agrement ale orașului Burriana, la intersecția bulevardului Nules cu Roda Pere IV, când au procedat la oprirea unui vehicul, înmatriculat în Austria.

Agenții au percheziționat interiorul vehiculului și au găsit un rucsac sport plin cu marijuana ambalată în vid și 1.465 de euro numerar, scrie presa din Spania.

Din acest motiv, agenții Gărzii Civile l-au arestat pe bărbatul din Austria, care era însoțit de un altul, de origine română. Cei doi sunt cercetați de instanțele din Nules, după cum a confirmat Comandamentul Gărzii Civile din Castellón.

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

 

 

Vezi și: Două apartamente pline cu arme și plantații ilegale de marijuana, în Spania: Grup de români, acuzat de cultivare și trafic de droguri

 

Poliția a identificat cinci persoane, trei bărbați și două femei, de naționalitate spaniolă și română care cultivau și traficau ilegal marijuana și a dezmembrat două plantații situate în municipiul Villena.

Au fost confiscate 13 kilograme de marijuana ambalată în vid, 509 plante de marijuana, 700 de euro, un pistol detonator, 2 pistoale lungi, arme albe, dispozitive de telefonie mobilă și documentație.

Datorită colaborării dintre Garda Civilă și companiile energetice pentru prevenirea infracțiunilor legate de plantațiile de marijuana, în luna martie a acestui an au fost descoperite mai multe conexiuni ilegale la rețeaua electrică în municipiul Villena.

 

Români prinși de poliția spaniolă cultivând marijuana



Imediat, Piliția din Villena a demarat operațiunea Kwel cu scopul de a-i găsi pe presupușii responsabili de această fraudă energetică, conform presei spaniole.

În prima fază a operațiunii, după desfășurarea mai multor acțiuni ale anchetatorilor, au fost localizate două case: una în zona La Solana și cealaltă în Colonia de Santa Eulalia, unde a fost interceptată energia furată.

Ulterior, datorită supravegherii efectuate de patrulele de serviciu, a fost posibilă identificarea a cinci persoane, trei bărbați și două femei, de naționalitate spaniolă și română, care se aflau în ambele case. Unele dintre acestea aveau antecedente penale în legătură cu infracțiuni legate de droguri.

Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel