Gafă de proporții în Anglia. Peste 40 000 de persoane au primit rezultate fals negative la testarea de Covid

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

Peste 40 000 de britanici ar putea avea  rezultate fals negative la testarea de Covid,  a anunțat cu îngrijorare Guvernul britanic. Datele schimbă în mod radical situația epidemiologică din Marea Britanie.

Aproximativ 43 000 de britanici au primit rezultate fals negative din cauza unei erori de laborator, a transmis Guvernul britanic. Astfel, testele de la loboratorul Immensa Health Clinic Ltd. din Wolverhampton au fost suspendate. S-a demarat de urgență o  anchetă privind rapoartele referitoare la persoane care au primit rezultate negative la testul PCR. Anterior, au fost testate pozitiv prin intermediul altor tipuri de teste, a declarat vineri Agenția de Securitate Sanitară, transmite TVR.

Toate persoanele care s-au testat vor fi contactate pentru a repeta testul. Rezultate negative incorecte la testul PCR între 9 septembrie și 12 octombrie s-a înregistrat în sud-vestul Angliei. Clinica Immensa Health spune că totul este  „un incident izolat atribuit unui singur laborator”, dar a precizat că toate probele au fost redirecționate către alte laboratoare, potrivit sursei citate.

Will Welfare, responsabilul  de incidente de sănătate publică la UKHSA susține, însă,  că nu există o dovadă clară cu privire la defecțiunile de la kitul de testare.

 „Oamenii ar trebui să rămână încrezători în utilizarea lor și în alte servicii de laborator furnizate în prezent”, a  declarat Will Welfare, citat de  Bloomberg

Gafă de proporții în Marea Britanie. Peste 40 000 de persoane au primit rezultate fals negative. Rata de infectare cu Covid trebuie recalculată

 

Marea Britanie se confruntă cu o explozie de cazuri de Covid. În ultimele  trei luni, numărul cazurilor a crescut cu  49,9% față de cele din iarnă. . Numerele spitalizărilor și deceselor au crescut și  acestea.  În ultimele 24 de ore, au fost raportate 49 de decese din cauza Covid-19.

Potrivit Biroul de Statistică din Marea Britanie, unul din 90 de persoane din Anglia a avut Covid-19 în săptămâna retsricțiile au fost eliminate, date similare cu cele din februarie, când situația era „sub control”

De asemenea, Public Health England susține, că varianta Delta, descoperită inițial în India,  a generat aproape 99% dintre cazurile din UK, notează digi24.ro

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel