Gabriela Firea, audiată la Parchetul General în dosarul 10 august

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Gabriela Firea, audiată la Parchetul General în Dosarul 10 august
Gabriela Firea, audiată la Parchetul General în Dosarul 10 august

Gabriela Firea este audiată, miercuri seară, la Parchetul General într-un dosar penal privind protestele din 10 august.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a ajuns la Parchetul General în calitate de martor într-un dosar penal care îl vizează pe fostul primar Aurelian Bădulescu, potrivit surselor Antena 3 CNN.

Acesta este investigat pentru abuz în serviciu, uz de fals și uzurpare de calități oficiale, după ce la protestele din 10 august a decis ridicarea unor rulote și a unor autoutilitare.

Poliția locală și Jandarmeria au desființat, în noaptea de 11 spre 12 august 2018, scena improvizată de protestatari în Piața Victoriei. Aurelian Bădulescu, pe vremea aceea viceprimar al Capitalei, a declarat că acțiunea a venit în urma somațiilor și notificărilor neluate în seamă de organizatori, cu referire directă la Mihai Dide, liderul ONG-ului “Evoluție în instituție”.

“L-am somat public să-și înlăture organizația de tip camping din Piața Victoriei, iar ulterior am decis să formulăm și o plângere penală. S-a emis o dispoziție prin care s-a transmis Poliției Locale desființarea taberei”, a explicat acțiunea Aurelian Bădulescu.

În replică, Mihai Dide a depus o plângere împotriva lui Bădulescu pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals pentru că a semnat în locul Gabrielei Firea folosind o delegare falsă. Referatul de delegare al Direcției de Resurse Umane este datat pe 11 august la care face apel Bădulescu, ar fi trebuit să fie semnat de Gabriela Firea, însă în ziua respectivă fostul primar general nu era în țară.

Dosarul a fost inițial clasat de procurorii de la Parchetul Curții de Apel București, dar a fost redeschis prin decizia instanței. În acest dosar au fost făcute o serie de audieri, inclusiv pe 13,17 și 18 ianuarie. Au fost audiați inclusiv directori de la resurse umane și un secretar general din cadrul municipiului București, mai scrie sursa citată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel