Furtunile fac ravagii în sudul Italiei. Protecția Civilă a emis Cod ROȘU, după ce a plouat într-o zi cât în trei luni - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Cod rosu de inundații în sudul Italiei
Cod rosu de inundații în sudul Italiei

O furtună puternică a lovit Sicilia, cauzând pagube uriașe. Autoritățile au decretat cod roșu și stare de alertă, după ce în zonă a plouat într-o zi cât în trei luni normale.

Autoritățile din sudul Italiei au decretat, luni, cod roșu de inundații și furtuni. Școlile sunt închise în provinciile Reggio Calabria, Messina, Catania, Syracuse și Enna.

Cod roșu de vreme în rea în Italia: s-au închis școlile

 

Alertă meteorologică emisă de Protecția Civilă ce vizează fenomenele meteorologice extreme din 25 octombrie în Calabria și Sicilia. Sunt prognozate 24 de ore de precipitații abundente, motiv pentru care mai mulți primari au dispus închiderea preventivă a școlilor. Școlile sunt închise în Reggio Calabria, Messina, Catania, Syracuse și Enna. Alerta a ajuns și în zona Agrigento: chiar și orașul Sciacca și-a închis școlile.

 

Pagube masive provocate de inundații. Doi bătrâni luați de șuvoaie

 

Inundațiile au provocat pagube masive în estul Siciliei. În Scordia, în special în zona Catanese, mai multe mașini au fost măturate de furia apelor, care au transformat drumurile în râuri învolburate. Pompierii au organizat o acțiune de salvare a doi bătrâni care au fost luați de ape după ce s-au dat jos din mașină pe drumul provincial 28, la câțiva kilometri de orașul Catanese.

În ultimele zile s-a adunat o cantitate de precipitații care de obicei se produce pe o perioadă de câteva luni, scrie presa locală.

 

Protecția Civilă a emis "Alertă roșie!"

 

Protecția Civilă: "Este alertă roșie. Furtuna a lovit deja Pantelleria și este pe cale să ajungă în zonele Agrigento și Nissen. O altă furtună a provocat deja o cantitate mare de precipitații între Palagonia, Scordia, Militello și Francofonte, provocând alunecări de teren și inundații și pagube materiale, dar din fericire fără răniți. O altă celulă afectează zona Giarre. Situația evoluează și ne așteptăm la alte fenomene. Suntem în alertă roșie și peste o sută de centre operaționale municipale monitorizează situația", a spus Salvatore Cocina, directorul protecției civile regionale 

Primarul din Catania, Salvo Pogliese, a dispus închiderea școlilor publice, a parcurilor și a cimitirelor în ziua de luni, 25 octombrie.

Din cauza ploii și a vântului puternic, la Sala de Operațiuni a Brigăzii de Pompieri a Comandamentului Provincial din Catania a fost primit un număr mare de apeluri. Cele mai multe operațiuni de salvare au vizat copaci și stâlpi doborâți, tencuieli desprinse, cornișe prăbușite și infiltrații de apă. Cele mai afectate zone sunt cele din sudul orașului.

 

Cod Roșu și în Reggio Calabria

Alertă meteo roșie în Reggio Calabria. Autoritățile au emis un cod roșu de vreme rea și în Reggio Calabria, primarul Giuseppe Falcomatà dispunând închiderea școlilor.

Ca urmare a mesajului de avertizare emis de Protecția Civilă din Calabria, care prevede un nivel de alertă de cod roșu valabil luni, 25 octombrie, primarul Giuseppe Falcomatà a semnat un ordin care prevede "închiderea tuturor școlilor din oraș".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel