Furtună Marea Britanie. Doi oameni au murit

Ioana Avram |
Data publicării:

Doi bărbaţi au murit în Marea Britanie în urma ploilor abundente provocate de furtuna Callum, care a scăzut în intensitate duminică, după ce a determinat inundaţii importante în estul şi sudul ţării.

În apropiere de satul Cwmduad din comitatul Carmarthenshire din vestul Ţării Galilor, o alunecare de teren a provocat moartea unei persoane, a anunţat poliţia locală în noaptea de sâmbătă spre duminică. Comitatul menţionat este unul dintre cele mai afectate de inundaţii. Râul Towy a ieşit din matcă, determinând autorităţile să ceară rezidenţilor să evite oraşul Carmarthen.

În Brighton, pe coasta sudică a Angliei, un bărbat a fost luat de valuri, într-o mare foarte agitată, şi nu a mai putut fi salvat în pofida intervenţiei Gărzii de Coastă. Reprezentanţii acesteia au emis avertismente repetate şi au invitat populaţia la prudenţă. Potrivit DPA, furtuna Callum a provocat cele mai grave inundaţii în Ţara Galilor din ultimii 30 de ani.

Met Office, serviciul public britanic de previziuni meteorologice, a emis 11 avertismente de inundaţii, care "necesită o acţiune imediată", în Ţara Galilor şi Anglia.Acelaşi serviciu a anunţat totuşi că regiunile afectate de ploi vor avea parte de o vreme blândă şi însorită "spre sfârşitul zilei de duminică".

Alte regiuni din estul Marii Britanii au scăpat de furtună şi au avut parte de o vreme însorită, sâmbătă. Temperaturile au urcat până la 26,5 grade Celsius la Donna Nook, o localitate situată pe coasta estică a Angliei, aceasta fiind cea mai ridicată valoare de temperatură înregistrată într-o zi de octombrie în ultimii şapte ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel