Furtuna care a lovit Irlanda se îndreaptă spre Marea Britanie. Inundații și mii de locuințe, fără energie electrică

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

O furtună violentă a lăsat cel puțin 59.000 de oameni fără energie electrică în Irlanda, iar acum amenință Marea Britanie, cu vânt de peste 150 km/h și ploaie abundentă.

 

 

În Irlanda au fost emise, în ultimele zile, mai multe avertizări de cod roșu din cauza furtunii Barra. De asemenea, și unele părți din Marea Britanie vor fi afectate de vânt extrem, ploi, gheață și zăpadă, iar 500 de locuințe sunt încă fără energie electrică, la 11 zile după furtuna Arwen.

În Irlanda au bătut vânturi puternice, a fost întreruptă energia electrică, iar în unele zone au existat și inundații. Multe școli au fost închise în aceste zile. Acum, furtuna Barra va lovi Marea Britanie astăzi și va dura până miercuri.

Avertizări de inundații sunt în vigoare pentru anumite zone din Anglia, Scoția și Țara Galilor. în timp ce Barra se transformă într-o "bombă meteorologică".

De asemenea, aproximativ 49.000 de locuințe au fost lipsite de energie electrică în întreaga țară, potrivit ESB Networks. În plus, vânturile puternice continuă să afecteze rețeaua de electricitate, copacii căzuți pe linii, dovedindu-se o problemă majoră.

 

Boris Johnson spune că Marea Britanie trebuie să fie mai bine pregătită pentru furtuni extreme


Premierul a avertizat că Marea Britanie trebuie să "învețe lecțiile pentru viitor" și să se pregătească pentru mai multe furtuni la fel de dăunătoare ca Arwen și Barra. "Nu am mai văzut de mult timp o furtună atât de violentă ca furtuna Arwen. Este posibil să se întâmple din nou, trebuie să ne asigurăm că protejăm oamenii", a declarat el.

De asemenea, el a adăugat că "prea mulți oameni au stat fără energie electrică", după ce mii de case au rămas fără alimentare cu energie.

"Prea mulți oameni au petrecut prea mult timp fără energie electrică, am vorbit în ultimele zile cu unele dintre persoanele implicate, în special cu autoritățile de la Northern Powergrid, care au explicat unele dintre dificultățile tehnice masive pe care le-au avut pentru a face față efectelor furtunii Arwen", a spus premierul, scrie Sky News.

De asemenea, în aceste zile se așteaptă zăpadă de doi până la cinci centimetri în multe zone de pe terenuri mai înalte, cu 10 până la 20 cm în anumite părți ale Scoției. Vânturile puternice vor provoca viscol la altitudini mai mari.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel