Furt de carduri mai ceva ca în filme: Trei români au fost prinși de poliție după ce au jefuit mai multe persoane din Italia

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Carabinierii din Perugia, în colaborare strânsă cu Poliția Română au reușit să bage la închisoare o bandă de cetățeni români foarte pricepuți și organizați în arta de a fura carduri de credit.

Trei persoane de naționalitate română - doi bărbați și o femeie - au fost arestate de carabinierii de la comandamentul stației din Perugia în urma unei anchete coordonate de procurorul condus de Raffaele Cantone. Aceștia au dat spargerea la mai multe bancomate, în special asupra persoanelor în vârstă, realizând retrageri ulterioare folosind cardurile furate.

 

Cei trei au ajuns la închisoare sub acuzația de furt multiplu și utilizare necorespunzătoare a cardurilor de plată

 

"Investigațiile referitoare la măsurile restrictive - explică procurorul din Perugia - se referă în special la două episoade care au avut loc în Perugia în 2021, legate de multe alte episoade similare comise în diferite părți ale Italiei și în special în Friuli Venezia Giulia, Veneto și Marche".

Fapte care, potrivit anchetatorilor, "par, datorită procedurilor operaționale identice, să fie legate probabil de același grup, atât de mult încât aceiași trei subiecți sunt anchetați și de alte birouri judiciare, cu unele dintre care a fost activată o legătură de anchetă".

 

Modul de operare al hoților români

 

Furturile au fost efectuate cu dexteritate, folosind o tehnică consolidată și repetată de cei trei subiecți: "În primul rând - continuă procurorul din Perugia - victima era identificată în apropierea bancomatelor, de obicei o persoană în vârstă care intenționa să efectueze operațiuni de retragere.

După ce persoana introducea cardul în interiorul bancomatului, unul dintre complici observa numărul pin introdus și un alt membru al bandei, de obicei o femeie îi distrăgea atenția victimei. Aceasta se prefăcea că scapă o bancnotă pe jos în apropierea bancomatului, 20 sau 50 de euro, și întreba victima dacă bancnota este a sa.

Cel de-al treilea, pe de altă parte, acționa ca un stâlp în afara băncii pentru a împiedica alți utilizatori să intre în bancomat. Profitând de momentul de distragere a nefericitului, cardul de la bancomat era înlocuit cu un altul furat anterior de la alte persoane, întotdeauna de la aceeași bancă, astfel încât victima să nu observe înlocuirea.

Apoi aceasta din urmă pleca, iar suspecții începeau să retragă bani de pe card, până la atingerea limitei maxime zilnice, sau să îl folosească în unități comerciale.

Retragerile continuau apoi în următoarele zile până ce limita maximă era epuizată sau până când cardul era blocat în urma unei declarații de pierdere. ”, conform Umbriaon.

 

Românii au fost căutați internațional

 

Cele două cazuri din Perugia au avut loc în mai multe bănci, una în centrul orașului și cealaltă în Ponte San Giovanni, "instituții de credit care au colaborat pe deplin la investigații, furnizând camerele video interne care au fost fundamentale pentru identificarea presupușilor autori ai infracțiunilor.”

Cei trei subiecți identificați sunt cetățeni români fără domiciliu fix în Italia și a fost necesar, pentru a-i găsi, să extindă căutările în context internațional prin intermediul unui mandat european de arestare care, la 12 august anul trecut, a permis extrădarea din România a unuia dintre membrii grupului și relativa arestare de către forțele de poliție italiene.

Un alt hoț a fost identificat de către poliția română, care a oferit maximă colaborare, și va fi extrădat în Italia imediat ce va rezolva unele probleme juridice în țara sa de origine. În ultimele zile, persoana arestată a fost interogată de judecătorul de instrucție din Perugia și a recunoscut acuzațiile care i se aduc. În cele din urmă, măsura restrictivă a fost pe deplin confirmată de instanța de revizuire, care a considerat că măsura de detenție în închisoare este adecvată și justificată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel