Fursecuri fragede umplute cu ciocolată. O rețetă ușoară perfectă pentru un desert de Halloween!

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Fursecuri fragede umplute cu ciocolată. O rețetă ușoară perfectă pentru un desert de Halloween! / Foto: Captură video youtube
Fursecuri fragede umplute cu ciocolată. O rețetă ușoară perfectă pentru un desert de Halloween! / Foto: Captură video youtube

Această rețetă de fursecuri umplute cu ciocolată o să devină preferata ta și o să le faci oricând îți este poftă de dulciuri. Ciocolata cu lapte este învelită între fursecuri din zahăr brun condimentate și finisate cu un praf de scorțișoară. 

Nu există nimic care să nu-ți placă la aceste fursecuri. Sunt perfecte atât pentru o noapte înfricoșătoare de Halloween, cât și pentru un desert la ziua de naștere... sau pur și simplu atunci când aveți nevoie de un fursec umplut cu ciocolată delicios de dulce.

Fursecul în sine este făcut dintr-un aluat simplu cu zahăr brun care a fost condimentat cu scorțișoară, ghimbir și nucșoară. Astfel are cu adevărat acea aromă "condimentată" și un gust dulce și mai spicy cu fiecare mușcătură. Este o prăjitură de toamnă până la urmă! 

Fă-le în seara asta, fă-le în acest weekend, sau poate chiar de Halloween. Și apoi gătește-le poate chiar din nou pentru ziua ta de naștere. Nu contează, doar fă-le cât mai curând. Credeți-mă, veți face lot după lot pentru că aceste prăjituri sunt atât de bune.

 

Fursecuri de Halloween umplute cu ciocolată - Ingrediente

 

- 250 g de unt sărat, înmuiat
- 220 g de zahăr brun, ambalat
- 1 lingură de extract de vanilie pură
- 2 ouă, la temperatura camerei
- 500 g de făină de toate tipurile
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță de ghimbir
- 1 linguriță de nucșoară
- un praf de sare
- 370 g de ciocolată cu lapte, topită.

Stratul de zahăr cu scorțișoară 

- 2 linguri de unt sărat
- 3 linguri de zahăr cu scorțișoară

 

Fursecuri de Halloween umplute cu ciocolată - Instrucțiuni

 

1. Într-un castron mare de amestecare, se bate crema împreună cu untul, zahărul și vanilia până când devine ușoară și pufoasă, aproximativ 3-5 minute. Adăugați ouăle, unul câte unul, și amestecați până când se combină uniform. Adăugați făina, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și sarea, bateți până când se combină și aluatul formează o bilă.

2. Turnași generos făină pe suprafața de lucru. Împărțiți aluatul în două și aplatizați fiecare jumătate într-un disc. Întindeți aluatul la o grosime de 0,5 cm. Asigurați-vă că folosiți suficientă făină, altfel aluatul se va lipi. Dă o formă fursecurilor. Acoperiți foaia de copt și puneți foaia în congelator, congelați până când se întărește, aproximativ 15-20 de minute. Întindeți resturile rămase și repetați cu discul de aluat rămas.

Opțional pentru fursecurile de Halloween: Tăiați fursecurile folosind o formă pentru fursecuri de dovleac. Transferați cu grijă fursecurile pe o foaie de copt tapetată cu pergament. Tăiați ochii și o gură în jumătate din fursecuri folosind un cuțit sau o freză pentru fursecuri. 

3. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Coaceți fursecurile pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 8-12 minute (pentru fursecuri moi) sau până când sunt ușor rumenite. Nu le coaceți prea mult. Se lasă să se răcească pe foaia de copt cinci minute și apoi se transferă pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet.

4. Adăugați untul într-o oală medie. Lăsați untul să se rumenească ușor până când miroase a prăjit, aproximativ 2-3 minute. Se amestecă des. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească 5 minute. Ungeți cu unt jumătatea superioară a fursecurilor și apoi presărați fursecurile cu zahăr cu scorțișoară.

5. Pentru asamblare, întindeți ciocolata cu lapte topită peste jumătatea de fursecuri fără față. Așezați fursecurile de sus cu față de dovleac peste ciocolată, apăsând ușor pentru a adera. Fursecurile pot fi servite imediat sau lăsați ciocolata să se întărească și păstrați-o într-un recipient etanș până la 3 zile. 

 

--------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel