Furie în Spania, după ce muncitori români au venit să lucreze în podgorii: „Merg din ușă în ușă cerșind mâncare și băutură"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Autoritățile locale din El Cubo del Vino, din regiunea Zamora, Spania, se declară revoltate de sosirea în localitatea a unui grup de muncitori români, care lucrează în agricultură și, spun ei, „nu respectă măsurile de distanțare socială și nici măcar igiena personală“.

Într-o declarație, primarul municipiului El Cubo del Vino, Asunción Martín Álvarez, denunță venirea românilor în localitate de teama contagiunii cu noul coronavirusul și a „ultrajului" pe care muncitorii l-ar comite, nerespectând carantina.

„Am observat în municipalitate sosirea unor persoane de naționalitate română, care s-au mutat pentru a duce la îndeplinire activitatea de colectare a produselor agricole, în municipalitățile din apropiere." Așa începe declarația Asunción Martín Álvarez, primarul El Cubo del Vino, după prezența românilor în oraș.

„Au reușit să ajungă la municipalitatea noastră, un număr de 5 până la 7 persoane, nerespectând nici faza o - de izolare, nici măsurile de siguranță și nici măsurile de igienă personală. Nu știm dacă sunt asimptomatici, dacă sunt purtători de Covid-19, nu au făcut carantină și uneori nu respectă distanța socială", explică edilul într-o scrisoare trimisă Forțelor și Corpurilor de Securitate de Stat.

„Merg din ușă în ușă cerând mâncare și băuturi"

 

În scrisoarea ei, primarul spune că lucrătorii de origine română, îi deranjează pe locuitorii orașului și  cauzează inconveniente vecinilor, „mergând din ușă în ușă, bătând ușile, cerând mâncare și băuturi", lucru care a fost deja adus în atenția Forțelor și Corpurilor de Securitate de Stat. 

„Dacă rudele noastre nu pot veni să ne viziteze, dacă a trebuit să facem un sacrificiu timp de două luni și să continuăm, explicația nu mă ajută că în Spania nu găsiți lucrători temporari care să lucreze. Noi luptăm pentru a obține bunăstarea tuturor locuitorilor și trebuie să privim aceste evenimente cu teamă și îngrijorare pentru că nu știm în ce condiții de sănătate li s-a permis să vină în municipalitatea noastră", susține primarul municipiului El Cubo del Vino, Asunción Martín Álvarez, într-o scrisoare citată de Zamora News.

Potrivit edilului, aceste fapte  produc pentru locuitori, „sentimente de nesiguranță, indignare și îngrijorare" . „Dacă obiectivul este protecția tuturor spaniolilor, în acest caz nu a fost realizat și trebuie să îndurăm situația și așteptăm să vină și mai mulți", critică ea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel