Fugarii români, EXTRĂDAȚI mult mai ușor din Italia. Guvernul de la Roma a modificat LEGEA

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Italia va extrăda mai ușor fugarii din alte țări, după ce legislația din acestă țară a fost modificată pentru a se alinia celei în vigoare la nivelul Uniunii Europene. 

O lege publicată în Gazeta Oficială de la Roma, care va intra în vigoare pe 20 februarie 2021, limitează drastic posibilitatea instanțelor de a refuza predarea unor condamnaţi fugari.

Potrivit documentului, doar persoanele condamnate în alte state europene care au rezidență în Italia de peste 5 ani ar putea să nu mai fie extrădate în țările europene de proveniență.

În acest moment, legea italiană permite instanţelor să refuze predarea în alte state europene a unor persoane condamnate dacă acestea sunt cetăţeni italieni sau rezidenţi în Italia, fără să precizeze și o anumită durată sau vechime a rezidenței.

Ce prevede noua lege

 

"Instanța de apel poate refuza predarea persoanei căutate care este cetățean italian sau cetățean al unui alt stat membru al Uniunii Europene, rezident în mod legitim și efectiv pe teritoriul italian de cel puțin cinci ani”, se arată în noua lege.

Totuși, instanța de apel poate refuza extrădarea în mai multe cazuri.

De-a lungul timpului, mai mulți români cunoscuți au fugit în Italia, după ce au fost condamnați în România. Printre aceștia se numără fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, Alina Bica sau Dragoș Săvulescu.

Vezi AICI noua lege din Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel