Fugar român periculos, capturat în Spania. Era pe lista celor mai căutați infractori din Europa

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Petrișor Lupu a fost prins în Spania
Petrișor Lupu a fost prins în Spania

Un român care figura pe lista celor mai căutați infractori a fost prins în Spania. Bărbatul, care folosea o identitate falsă, a ucis un membru al unui clan rival la o nuntă, în 2006.

Interlopul român Petrișor Lupu, condamnat la închisoare pentru omor, în România, a fost prins într-o comună din Spania. Bărbatul folosea o identitate falsă, fiind unul dintre cei mai căutați fugari români din Europa.

Potrivit Guardia Civil, bărbatul fusese condamnat la 17 ani de închisoare pentru omor, figurând pe lista Most Wanted în Europa și mai fusese arestat în 2017, dar atunci a folosit o identitate falsă și nu polițiștii nu au înțeles cine era.

Cum a scăpat românul de arest

 

Potrivit publicației cope.es, românul a fost arestat în Vilafant, o comună cu 4.000 de locuitori din provincia Girona. Autoritățile române susțin că arestatul, în vârstă de 41 de ani, este legat de crima organizată. El este acuzat că a bătut până la moarte un alt bărbat, care era membru al unui clan rival în anul 2006.

Infractorul fusese deja arestat în Spania, tot în provincia Girona, în 2017 pentru o infracțiune împotriva sănătății publice. Dar atunci nimeni nu a putut face legătura cu infracțiunea săvârșită în România pentru că a prezentat documente false.

Când numele lui a apărut pe site-ul cu acces public al agenției europene de poliție Europol drept unul dintre cei mai căutați fugari, agenții din Unitatea Centrală Operativă a Gărzii Civile au început căutările. Ultima adresă, după mai multe modificări, era în Vilafant, aproape de Franța.

Rețeaua europeană de poliție ENFAST

 

Operațiunea de prindere a fugarului român se înscrie în acțiunile desfășurate de rețeaua europeană de poliție ENFAST, care caută urmăriții general, pe tot continentul. Diferitele organisme ale țărilor Uniunii Europene au criterii de acțiune unificate. Asta duce la îmbunătățirea comunicării înregistrărilor în bazele lor de date, în același timp fac schimb de informații direct și imediat pentru a facilita localizarea și arestarea.

Ancheta a fost desfășurată în acest caz de Unitatea Centrală de Operațiuni împreună cu Unitatea Organică a Poliției Judiciare din Girona în colaborare cu Biroul Atașat de Interne al Ambasadei României în Spania.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel