Frigărui cu creveți la grătar și sos Pesto. Un preparat gustos și perfect pentru serile cu prietenii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Frigărui cu creveți la grătar și sos Pesto. Un preparat gustos și perfect pentru serile cu prietenii / Foto: Captură video youtube
Frigărui cu creveți la grătar și sos Pesto. Un preparat gustos și perfect pentru serile cu prietenii / Foto: Captură video youtube

Aceste frigărui ușoare cu creveți la grătar sunt făcute cu sos pesto de busuioc, gătit în casă. Sunt atât de ușor de pregătit încât veți dori să le faceți toată vara!

Frigăruile cu creveți și sos pesto sunt o cină perfectă pentru o masă ușoară și sănătoasă și, ca un bonus suplimentar, acestea sunt cu conținut scăzut de carbohidrați, fără gluten și delicioase, conform SkinnyTaste!

Acest preparat poate fi servit la petrecerile cu prietenii sau pur și simplu în familie. Este o rețetă atât de simplă și delicioasă, încât nu o poți rata.

 

Cum se prepară sosul Pesto

 

Adăugarea de pesto proaspăt la creveții la grătar este o modalitate ușoară de a obține o aromă incredibilă cu ingrediente curate. Pentru a-l păstra ușor, se folosește mai puțin ulei și de preferat se omit nucile. Vei folosi busuioc, usturoi, parmezan, sare și piper.

Acest lucru menține conținutul de grăsimi la un nivel scăzut și toată lumea îl adoră întotdeauna. De asemenea, poți schimab o parte din busuioc cu spanac proaspăt și rucola, o modalitate excelentă de a obține mai multe verdețuri în masă!

 

Cum se servesc creveții cu sos pesto

 

Puteți servi acest preparat sub formă de frigărui, astfel încât să le puteți ține în mână sau pur și simplu peste un pat de verdețuri. Acești creveți ar fi, de asemenea, excelenți peste pastele tale preferate, cum ar fi orzo, spaghete sau chiar zoodles pentru cină. Sau preparați-i la următorul grătar cu friptură la grătar, cu broccoli și orzo, salată de porumb Feta la grătar, pentru a numi câteva dintre preferatele verii!

Notă: Țineți cont de faptul că, atunci când îndepărtați cochilia creveților, aceștia vor cântări mai puțin. De exemplu, am început cu aproximativ 1 kg de creveți pentru a obține 700 g de creveți după ce i-am decojit. În funcție de mărimea creveților veți obține cantități diferite.

 

Frigărui cu creveți la grătar și sos pesto - Ingrediente 

 

- 20 g de frunze proaspete de busuioc, tocate
- 1 cățel de usturoi
- 20 g de Parmigiano Reggiano ras
- 30 g de ulei de măsline
- 1 kg de creveți jumbo, curățați de coajă 
- sare kosher, piper proaspăt după gust
- 7 țepușe de lemn

 

Frigărui cu creveți la grătar și sos pesto - Instrucțiuni

 

Într-un procesor de alimente se pulsează busuiocul, usturoiul, brânza parmezan, sarea și piperul până la omogenizare.

Adăugați încet uleiul de măsline în timp ce pulsați.

Combinați creveții cruzi cu pesto și marinați câteva ore într-un bol.

Înmuiați frigăruile de lemn în apă cel puțin 20 de minute (sau folosiți cele de metal pentru a evita acest pas). Înfigeți creveții pe 7 țepușe.

Încălziți un grătar în aer liber sau o tigaie de grătar în interior la foc mediu-jos până când se încinge. Asigurați-vă că grătarele sunt curate și stropiți-le ușor cu ulei.

Așezați creveții pe grătarul încins și gătiți până când creveții devin roz pe fund, aproximativ 3-4 minute; întoarceți și continuați să gătiți până când creveții sunt opaci și gătiți complet, aproximativ 3-4 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel