Franța. Un român, încătușat pentru viol și tentativă de viol. ADN-ul său a fost găsit pe cele două victime

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Franța. Un român, încătușat 15 ani pentru viol și tentativă de viol. ADN-ul său a fost găsit pe cele două victime
Franța. Un român, încătușat 15 ani pentru viol și tentativă de viol. ADN-ul său a fost găsit pe cele două victime

Un tânăr, de origine română, a fost adus în fața magistraților, pentru un viol, care a avut loc în 2016 și pentru o tentativă de viol violent, comisă la Bordeaux în martie 2018.

Joi, 10 februarie 2022, Marius C., un român în vârstă de 36 de ani, apărat de Julien Plouton, a fost condamnat la 15 ani de închisoare de către Curtea de Apel din Dordogne.

El a fost judecat pentru un viol care a avut loc la Bègles în 2016 și pentru o tentativă de viol violent viol comisă la Bordeaux în martie 2018, relatează  sudouest.fr.

Datorită ADN-ului prelevat de pe hainele victimei agresiunii violente și a tentativei de viol, din 26 martie 2018, în mijlocul străzii Paul-Dénucé din Bordeaux, ancheta a avut succes.

ADN-ul recoltat de la victimă corespundea profilului acuzatului. Bărbatul român fusese deja condamnat pentru violență domestică. Probele de ADN au corespuns și cu ADN-ul, recoltat și într-un alt caz de viol, din noiembrie 2016. Atunci cazul în care o tânără fără adăpost a fost lovită în față și violată pe o pustietate industrială din Bègles, a fost închis fără a se luat măsuri.

Un alt caz violent, în care au fost implicați români a avut loc în iulie 2018, la Toulouse, unde un bărbat, de 61 de ani, a fost jefuit și apoi aruncat în râul Garona, unde s-a înecat.

 

Franța. Bătrân, jefuit și ucis de patru români: L-au dezbrăcat și aruncat în râu. „Sunt ca lupii. Atacă să mănânce"

 

În iulie 2018, la Toulouse, un bărbat, de 61 de ani, a fost jefuit și apoi aruncat în râul Garona, unde s-a înecat. Cei patru presupuși ucigași, cetățeni români, vor fi prezentați în fața Curții de Arbitraj pentru Minori, de luni, 14 februarie până vineri, 18 februarie 2022.

Trupul neînsuflețit al sexagenarului a fost găsit la câteva sute de metri în aval de locul în care a fost aruncat, lângă insulele Banlève, în Toulouse.

Crimă oribilă a fost comisă în vara anului 2018, la Toulouse. Jefuit, abuzat, Serge Balthazar, a fost apoi aruncat în Garona. Alain, fratele său, a fost de acord să depună mărturie. „Supt lupi. Și lupii atacă ca să mănânce.  Am vrut sa particip la aceasta audiere. Pentru memoria lui Serge, ca să se odihnească în pace. Dar e greu...”, a spus Alain, fratele victimei, potrivit ladepeche.fr.

 

Cei patru români căutau carduri bancare, pentru a retrage numerar

 

După cum au precizat reprezentanții Curții de Apel  Toulouse, cei patru români vor fi prezentați în fața Curții de Arbitraj pentru Minori, de luni, 14 februarie până vineri, 18 februarie 2022, fiind acuzați că au aruncat un sexagenar în râul Garona, după ce l-au dezbrăcat, scrie actu.fr. Bărbatul a murit înecat. 

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit „într-o stare avansată de descompunere” printre ramurile copacilor de pe malul insulelor Banlève, pe 25 iulie 2018. Victima, un bărbat din Toulouse, a locuit, un timp, pe stradă după ce fusese alungat din casa sa. Victima dormea în mașina lui, pe insula Ramier.

Surse din anchetă spun că, înainte de crimă cu aproximativ zece zile, bărbatul fără adăpost ar fi avut o altercație cu mai mulți indivizi. Ancheta a mai stabilit că această mică bandă, din care făceau parte patru români, a jefuit aleatoriu mai mulți trecători, în noaptea de 16 spre 17 iulie, la Toulouse.

 

Procurorii cer închisoare pe viață

 

Cei patru infractori căutau carduri bancare, pentru a retrage numerar, apreciază anchetatorii. Sexagenarul s-a intersectat, din păcate, cu  cei patru bărbați, pe atunci cu vârste cuprinse între 17 și 26 de ani, care l-ar fi aruncat în apele Garonnei, de pe Podul Pierre-de-Coubertin.

Procesul pentru tâlhărie și crimă se judecă, pe parcursul întregii săptămâni, de magistrații de la Curtea pentru minori, unul dintre acuzați având 17 ani la momentul crimei. Procurorii cer 20 de ani pentru românul care era minor la comiterea crimei și închisoare pe viață pentru ceilalți trei români. Verdictul este așteptat pe 18 februarie.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel