Franța. Un român a lăsat zeci de oameni fără serviciu, după ce a jefuit mai multe șantiere. Pagube de 60.000 de euro

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român a fost condamnat recent de o instanță din Franța pentru că a jefuit mai multe șantiere din Toulouse, provocând pagube de peste 60.000 de euro și lăsând mai mulți oameni fără un serviciu. 

Un român a fost condamnat recent de tribunal pentru jefuirea mai multor șantiere mari de construcții din Toulouse. Prejudiciul s-a ridicat la zeci de mii de euro și mai mulți angajați au rămas fără serviciu, după ce acesta le-a luat efectiv obiectul muncii.

Țintele lui? Containere metalice instalate pe șantierele de construcții de mari dimensiuni din Toulouse. Pe parcursul lunii mai, în cel puțin trei rânduri, șantiere importante au fost ținta unor furturi de echipamente.

"Pentru societatea noastră, prejudiciul s-a ridicat la peste 60.000 de euro", a declarat una dintre victimele din acest caz în timpul procesului în fața tribunalului penal. "Ca să nu mai vorbim de faptul că unii angajați s-au trezit în șomaj din cauza lipsei de echipamente", a adăugat președintele instanței.

În spatele acestor fapte se află un tânăr de 19 ani, tatăl unei fetițe. "Pe imaginile camerelor de luat vederi, vă putem vedea în ciuda măștii chirurgicale. De asemenea, putem vedea bara de fier folosită pentru a sparge containerele", a adăugat judecătorul.

"Nu am fost eu, nu am avut nimic de-a face cu asta", a insistat tânărul din boxă.

Cu toate acestea, investigațiile poliției i-au demonstrat că se înșela. La jaful comis la începutul lunii mai, pe imaginile camerelor de luat vederi a fost recunoscut chipul său, dar și vehiculul în care se afla, aparținând firmei mamei sale.

"O mulțime de coincidențe"

 

Pe 11 mai, la doar câteva minute după jaf, polițiștii de la Bac l-au oprit pe același individ la volanul unui vehicul văzut în apropierea locului jafului. "Sunt foarte multe coincidențe. Dacă ne uităm la dosarul acestui tânăr, furtul pare să fie un mod de viață", a insistat reprezentantul parchetului. Ea s-a referit la faptul că inculpatul a fost acuzat de două ori pentru infracțiuni grave, dar și la faptul că este recidivist pentru furt calificat, fiind condamnat în 2020.

Procurorul a solicitat o pedeapsă grea pentru acest tânăr: 18 luni de închisoare cu revocarea celor două condamnări cu suspendare. Avocatul său, Hugo Bouillet, a susținut că, deși ancheta a dus la condamnarea clientului său, dovezile sunt insuficiente: "Sunt numai supoziții, ceea ce pune la îndoială vinovăția bărbatului".

În cele din urmă, instanța l-a condamnat pe bărbat la 12 luni de închisoare și a revocat cele două pedepse cu suspendare de patru și șase luni, ceea ce a dus sentința totală la 22 de luni în spatele gratiilor. "Cu cât vă întoarceți mai des la această instanță, cu atât sentințele vor fi mai aspre. Dacă veți continua pe această cale, nu vă faceți speranțe", a avertizat președintele înainte ca prizonierul să fie escortat la închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel