Franţa. Bărbat, amendat că a încălcat carantina ca „să-i spargă fața unui tip”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
politia_franceza_roman_arestat
politia_franceza_roman_arestat

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, care a precizat în declarația pe proprie răspundere că a ieșit din casă în timpul carantinei cu un motiv legitim, a fost amendat de poliția franceză. Bărbatul a scris pe declaraţie că se află în afara locuinței pentru „a-i sparge fața unui tip”.

Acesta ar fi completat corect declarația legală, cu numele, adresa și ora la care și-a părăsit casa din Lannion, Bretania. Cu toate acestea, ofițerii au constatat că, în loc să bifeze una dintre căsuțe, indicând un motiv legitim pentru a ieși afară în timpul carantinei impuse în Franța, care includ mersul la cumpărături, vizita la medic, călătoria la serviciu sau exerciții fizice timp de până la o oră la o distanță maximă de 1 km, bărbatul scrisese că se duce „să-i spargă fața unui tip”, o activitate neacoperită de formular, relatează The Guardian.

Daniel Kerdraon, șeful poliției locale, a declarat că ofițerii l-au descoperit pe bărbatul  de 39 de ani care se ascundea în spatele unei mașini vineri seara târziu. „Când a fost întrebat ce face, el a explicat că așteaptă pe cineva căruia să-i spargă fața… avea formularul scris cu numele său real și ora la care plecase de acasă – 22.15, dar i-am spus că motivul lui nu era valabil. Încerca să îndeplinească litera legii, în felul său”, a declarat Kerdraon ziarelor locale.

Pe lângă amenda de 135 de euro pentru că avea o scuză insuficientă pentru a fi afară în public, bărbatul a mai primit încă o sancțiune de 150 de euro, pentru că a fost descoperit beat într-un loc public. Ar mai putea primi încă o amendă, după ce va trebui să răspundă la întrebările referitoare la cuțitul pe care polițiștii l-au descoperit asupra lui.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel