Mamă româncă, condamnată pentru că și-a lăsat fetița 3 ani să moară, dată în urmărire generală: Ar fi fugit în străinătate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Marcela Petrescu este singura femeie de pe lista persoanelor date în urmărire de poliţie care a fost condamnată pentru o infracţiune contra vieţii. În iunie 2015, în timp ce era în grija bonei, fetiţa ei de 3 ani a căzut pe scările unui bloc din Oradea şi, două zile mai târziu, ea a murit.

Mama micuței a fost acuzată că nu a dus copilul la spital şi a primit doi ani de închisoare. Dar femeia de 44 de ani dispăruse fără urmă cu mult înainte de a afla verdictul instanţei.

Fmeia susţine că a fost indusă în eroare de reacția copilului care „se plimba prin casă, se uita la televizor şi stătea în fund”. „I-am luat mâna şi am văzut că poate să o ridice. Iar la un moment dat a mișcat şi piciorul, ceea ce mi-a creat convingerea că fata nu are nimic. La medic nu am dus-o întrucât se mișca şi nu a plâns”, le-a declarat mama anchetatorilor.

Bona însă spune altceva. Acesta a declarat la proces că, încă din seara loviturii, fetiţa nu părea bine: „Avea o poziție nefirească a corpului, stătea aplecată într-o parte. Era letargică și se plângea de dureri”.

Dusă prea târziu la spital. Medicii nu au mai putut-o salva

 

Timp de două zile copilul s-a chinuit fără ca nimănui să îi pese. Mama a mers în continuare la serviciu, iar bona nu a considerat că trebuie să cheme salvarea. Când a făcut-o, era prea târziu. Echipajul de pe ambulanţă s-a îngrozit când a văzut-o pe fetiţă. „Avea leziuni la cap, torace, membre, era în stare gravă”, preciza Beres Zsolt, medic SMURD, pentru ebihoreanul.ro.

Trist este că, deşi copila a căzut şi s-a rostogolit pe 12 trepte, fiind evident rănită, nu a fost dusă la medic la timp. Micuţa a intrat în stop cardiorespirator, iar medicii nu au mai putut să o salveze. Expertiza medico-legală a stabilit că fetița suferise o fractură craniană, dar şi fracturi costale multiple, iar moartea ei a fost violentă şi s-a datorat șocului traumatic și hemoragiei interne.

„Rezultatele autopsiei confirmă că moartea fetiţei ar fi putut cauzată de căderea de la înălţime, de la nivelul scărilor, care a provocat numeroase contuzii şi o hemoragie internă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea va continua cercetările, pentru ucidere din culpă, dat fiind că victima ar fi căzut vineri, dar până duminică nu a fost dusă la medic", a precizat BIHOREANULUI procurorul Maria Cotrău, purtător de cuvânt al Parchetului Bihor.

Mama ar fi fugit în Franța

 

Mama ar fi plecat în Franţa, încă din timpul procesului, spun apropiaţii. Acolo se afla soţul ei de ceva vreme. Muncea şi îi trimitea bani, potrivit Libertatea.

Instanţa a emis pe numele Marcelei Petrescu un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, însă femeia era demult dispărută. Poliţia Română a dat-o în urmărire generală. Azi, Petrescu este singura femeie din România căutată pentru executarea unei pedepse pentru o infracţiune contra vieţii: uciderea din culpă a propriului copil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel