Franța. Trei români, între care o gravidă și un copil de 12 ani în stare gravă, răniți după explozia unei butelii urmate de un incendiu (FOTO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un incendiu a izbucnit luni, 2 ianuarie, într-o locuință improvizată din Grenoble, Franța. Trei cetățeni români, între care și un minor, au fost răniți. Incendiul a pornit după explozia unei butelii. Băiatul de 12 ani se află în stare critică.

Un incendiu de proporții a izbucnit luni, 2 ianuarie, într-o locuință improvizată de pe Route de Lyon din Grenoble. Mai mulți ocupanți de origine română, din comunitatea romă, au fost răniți și spitalizați. Incendiul a izbucnit în interiorul unei clădiri dezafectate cu puțin timp înainte de ora locală 13:30, luni.

În total, aproape 30 de persoane au fost evacuate din local, în timp ce flăcările s-au extins la o mare parte din clădire. Patru persoane au fost rănite. Trei dintre ei au fost duși la spital la începutul după-amiezii. Un copil în vârstă de 12 ani a fost declarat ca având răni grave. A fost dus la urgență ca o urgență absolută.

O altă femeie însărcinată în vârstă de 25 de ani se numără printre cei trei răniți transportați la spital, alături de un bărbat de 31 de ani, ambii de origine română. 

Franța. Trei români răniți după explozia unei butelii urmate de un incendiu



Parchetul din Grenoble a deschis o anchetă pentru a face lumină asupra cauzelor și circumstanțelor accidentului. Clădirea era ocupată ilegal de mai multe luni.

Aproximativ treizeci de pompieri și numeroase utilaje au fost mobilizate pentru a face față dezastrului. Drumul spre Lyon a fost blocat circulației în timpul intervenției. Flăcările au fost ținute sub control cu puțin timp înainte de ora 15.00, dar operațiunea era încă în desfășurare luni la mijlocul după-amiezii.

Băiatul de 12 ani de origine română, cel mai grav rănit, a fost transportat de urgență la Spitalul Universitar din Grenoble, după ce o butelie de gaz a explodat și a luat foc. Acesta a suferit arsuri pe 25% din suprafața corpului.

3. -imagine fara descriere- (police-nationale-popmpieri-feu-franta.jpg)

O gravidă și un copil român de 12 ani, în stare gravă după deflagrație

 

În total, trei persoane "de origine română" au fost rănite, luni, în incendiul izbucnit într-o clădire ocupată abuziv în Grenoble. Printre victime, un copil în vârstă de 12 ani a suferit "arsuri grave", potrivit procuraturii, în timp ce pompierii au declarat că se afla într-o "stare de urgență absolută".

"Celelalte două victime au suferit răni mai superficiale", a adăuga procurorul Éric Vaillant din cadrul Parchetului din Grenoble, citat de presa franceză. Acesta a afirmat că imobilul fusese ocupat ilegal de acum câteva luni.

2. -imagine fara descriere- (police-nationale-franta.jpg)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel