Franța și Marea Britanie. Măsuri de securitate sporite în urma atacului din Noua Zeelandă

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

În urma masacrului din Noua Zeelandă, autoritățile din Franța și Mare Britanie au sporit securitatea în zona moscheilor. Un blianț provizoriu arată că 49 de oameni și-au pierdut viața în urma dublului atac de ieri. 

Autoritățile din cele două țări sporesc securitate în zona lăcașelor de cult ca să prevină eventuale atacuri. Într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul francez de Interne, Christophe Castaner le-a transmis să fie vigilenți și să sporească securitatea. Vor fi patrule speciale care vor asigura paza moscheilor. 

Marea Moschee din Paris a  transmis  ”tuturor credincioşilor, oriunde s-ar afla, să fie vigilenţi în timpul îndeplinirii datoriilor lor religioase”. 

De asemenea, Consiliul Musulman din Regatul Unit a cerut Guvernului să pună mai mare accent pe ameninţarea extremei drepte ”contra musulmanilor şi altor minorităţi”. ”În Regatul Unit, numai în ultimele două săptămâni, două moschei, la Newcastle şi Manchester au fost atacate de vandali care au vopsit svastici, un bărbat a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a intrat intenţionat cu maşina în credincioşi care ieşeau dintr-o moschee. Iar în octombrie, Ministerul de Interne a anunţat că infracţiunile privind ura religioasă au explodat cu 40% în Anglia şi în Ţara Galilor în decurs de un an, dintre care jumătate au vizat musulmani”, a transmis Consiliul Musulman din Regatul Unit. 



[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel