Franţa şi Marea Britanie impun test negativ Covid pentru unele zboruri, cum a cerut Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Călătorii care se îmbarcă în China cu destinaţia Franţa vor trebui să prezinte un test de COVID -19 negativ la plecare, a anunţat vineri seara guvernul francez, relatează AFP.

Confruntată cu explozia de cazuri de infecţii cu coronavirus în China, Franţa se alătura Italiei şi Spaniei printre ţările europene care impun restricţii. Călătorii vor trebui să aducă dovada unui test negativ în ultimele 48 de ore la îmbarcare.

Franţa şi Marea Britanie impun test negativ Covid pentru unele zboruri, cum a cerut Italia



Guvernul britanic va cere de asemenea călătorilor din China să prezinte un test Covid negativ înainte de plecare, a informat vineri presa britanică, dupa ce Beijingul a ridicat restricţiile anti-coronavirus. Regatul Unit se va alătura, astfel, altor câteva ţări care, confruntate cu explozia de cazuri de infecţii în China, au impus recent restricţii pentru pasagerii care vin din această ţară, potrivit Agerpres.

Și Italia și Spania procedează la fel. După ce guvernul Meloni a semnat ordonanţa care prevede testarea obligatorie a tuturor pasagerilor avioanelor care sosesc din China, autoritățile de la Madrid au adoptat o măsură similară în cursul zilei.

Pe plan mondial, mai multe state au anunțat măsuri în acest sens. Astfel, India extinde restricțiile și la cei care sosesc din Japonia, Hong Kong și Singapore. Mai mult, autoritățile de la Tokyo și Seul restricționează zborurile din Beijing, potrivit publicației Corriere Della Sera. 

China reacționează la restricțiile impuse de unele țări

 

Beijingul reacționează la restricțiile impuse de unele țări, inclusiv Italia, pentru călătorii din China. Guvernul chinez le numește „discriminatorii” și „nefondate”, „o altă ocazie de a ne defăima”. Referirea este la decizia de a efectua teste anti-Covid pe aeroport pentru călătorii care sosesc din China. Măsuri luate de teama că proliferarea virusului într-o populație neimunizată - vaccinată cu seruri ineficiente și care nu a avut aproape nicio expunere anterioară la virus din cauza politicii Zero COVID dusă timp de trei ani și suspendată în urmă cu câteva zile - ar putea duce la noi variante.

Îngrijorător este faptul că Beijingul nu împărtășește informații suficiente și credibile despre progresul pandemiei: ieri a raportat 5,5 mii de cazuri noi și un deces. Dar, odată cu sfârșitul testării în masă și cu restrângerea criteriilor pentru ceea ce consideră un deces de Covid, se crede că acele cifre nu mai reflectă realitatea. Unii experți estimează un milion de noi infecții pe zi și 9.000 de decese pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel