Franţa RĂSPUNDE restricţiilor impuse de Spania şi Regatul Unit cu ACELEAŞI restricţii. Ce a stârnit nemulţumirea francezilor

Andreea Cosma |
Data publicării:

Franţa va institui carantina la domiciliu pentru 14 zile în cazul persoanelor venite din Spania şi Regatul Unit, ca răspuns după măsura similară luată de aceste două ţări pentru persoanele revenite dintr-o călătorie internaţională în vederea prevenirii apariţiei de noi cazuri de COVID-19 importate, relatează sâmbătă agenţiile AFP şi DPA.

Se altfel, încă de ieri au anunţat oficialii francezi că vor institui aceleaşi restricţii, după ce Regatul Unit a impus carantina obligatorie pentru toţi cei care intră în ţară.

''Luăm act de decizia guvernului britanic şi o regretăm'', a reacţionat pentru AFP Ministerul francez de Interne, în urma anunţului autorităţilor de la Londra despre auto-izolarea obligatorie la domiciliu timp de 14 zile pentru aproape toate persoanele venite în Regatul Unit dintr-o călătorie internaţională începând cu data de 8 iunie. ''Franţa este pregătită să instituie o măsură de reciprocitate imediat ce dispoziţia va intra efectiv în vigoare de partea britanică'', mai menţionează acelaşi minister.

Citeşte şi: Franţa REGRETĂ restricţiile impuse de Regatul Unit şi anunţă că este gata să le răspundă cu aceeaşi MONEDĂ

Franţa anunţase anterior aplicarea măsurii ''carantinei voluntare'' începând de luni pentru persoanele venite din Spania, ţară care de asemenea a instituit carantina la domiciliu în cazul persoanelor venite din străinătate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel