Franţa. Pedepse pentru românii, care au furat utilaje şi scule electromecanice. JAF de bunuri de 100.000

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Curtea penală din Namur s-a pronunțat, joi, în dosarul în care 9 inculpați români sunt acuzați de furt şi tentativă de furt. Aceştia au primit pedepse de până la 4 ani de închisoare.

 

Faptele au fost comise între mai 2018 și ianuarie 2019, în special în Villers-le-Bouillet, Sombreffe și Mont-sur-Marchienne. În special, au fost furate  scule, cablu de cupru, alcool, laptopuri şi vehicule.

„Este o asociație criminală bine pusă la punct, specializată în furtul de echipamente de la companii. Vehiculele au fost furate în Franța și erau folosite pentru comiterea furturilor. Autorii sustrăgeau diferite instrumente de muncă pe care e vindeau la magazinele second-hand din regiunile Bruxelles și Charleroi. De asemenea, s-a furat şi cupru, care a fost vândut în România", au anunţat judecătorii, potrivit dhnet.be.

 

Gruparea de români, care opera în Franţa, destructurată 2018

 

Reamintim că gruparea de români, care a comis 80 de furturi din societăţi comerciale, în Franţa, a fost destructurată, în anul 2018, în urma a 11 percheziţii făcute în judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Caraş-Severin şi Olt. Românii au furat în Franţa utilaje şi scule electromecanice de 100.000 de euro.  În anul 2018, poliţiştii români au desfăşurat o acţiune în judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Caraş-Severin şi Olt, pentru destructurarea unei grupări organizate de criminalitate itinerantă constituită din cetăţeni români, care ar fi comis mai multe furturi de utilaje şi scule electromecanice, din societăţi comerciale, pe teritoriul Franţei.

Cercetările au fost iniţiate în urma unor ordine europene de anchetă trimise în vara anului 2018 de autorităţile judiciare din Franţa, către parchetele de pe lângă tribunalele judeţelor Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin, prin care au fost solicitate activităţi de cercetare penală care să vină în sprijinul anchetei derulate de partenerii francezi.

Poliţiştii au depistat şi condus la sediile unităţilor de parchet 4 persoane şi au pus în executare 4 mandate europene de arestare emise de autorităţile franceze pe numele acestora. La acţiune au participat reprezentanţi ai autorităţilor judiciare franceze, respectiv jandarmi, ofiţeri de legătură ai Jandarmeriei Franceze la Bucureşti, judecători de instrucţie şi magistrat de legătură francez la Bucureşti.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel