Franța. Patru bărbați au escaladat, fără echipamente, un turn din Paris, ca protest față de certificatul COVID

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Franța. Patru bărbați au escaladat, fără echipamente, un turn din Paris, ca protest față de certificatul COVID
Franța. Patru bărbați au escaladat, fără echipamente, un turn din Paris, ca protest față de certificatul COVID

Francezul Alain Robert, cunoscut drept „Omul Păianjen”, s-a cățărat pe un turn din Paris, marți, și a fost arestat de polițiști pentru ca a pus în pericol și viețe altor persoane, relatează Euronews. Bîrbatul a explocat că a protestata față de certificatul Covid.

Bărbatul de 60 de ani a fost arestat după o oră de escaladat. Robert s-a urcat pe clădire fără echipament și fără să ia măsuri de protecție. De data asta a fost acompaniat și de alte trei persoane – trei tineri de 21, 28 și 33 de ani. Cei trei spun că a fost „o onoare” să se alăture „legendei ”Robert în încercarea de a escalada turnul.

A fost a 11-a încercare a lui Alain Robert a se cățăra pe Total Coupole, un turn de 187 de metri înălțime. „Mă cațăr ca formă de protest împotriva certificatului de sănătate, care enervează pe toată lumea. E un atac la libertățile fundamentale. Acest certificat este o rușine”, a spus Robert. El a adăugat că este și un „tribut pentru Jean-Paul Belmondo, care își făcea propriile cascadorii”, Actorul francez a murit, luni, la vârsta de 88 de ani.

Alain Robert a devenit faimos după ce s-a cățărat „cu mâinile goale” pe sute de zgârie-nori și monumente urbane, fără asigurare sau permisiune. Certificatul Covid, documentul care atestă că persoana care îl deține este vaccinată, testată negativ sau s-a recuperat după boală este obligatoriu pentru a putea avea acces în baruri, restaurante, muzee și alte spații culturale, dar și în mijloacele de transport public pe distanțe lungi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel