Franța. Masca devine OBLIGATORIE la locul de muncă pentru toți angajații. A fost anunțată data la care intră în vigoare măsura

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Toți salariații din Franța vor fi obligați să poarte mască de protecție la locul de muncă, în contextul creșterii numărului de infectări. Măsura intră în vigoare la data de 01 septembrie. Guvernul a anunțat data intrării în vigoare a măsurii. 

De la 01 septembrie, toţi salariaţii din Franţa vor trebui să poarte la locul de muncă masca de protecţie împotriva coronavirusului, scrie rfi.ro.

După negocieri intense cu partenerii sociali, ministrul Muncii a decis că masca de protecţie împotriva coronavirusului este indispensabilă la locul de muncă, în toate spaţiile închise ori în care lucrează mai multe persoane. Dar, în Franţa nici până acum nu a fost reluată activitatea la capacitatea normală – adică aşa cum se lucra înainte de criza sanitară. Si cel mai probabil nici din toamnă nu se va reveni la 'normal' căci guvernul recomandă în continuare munca de acasă, în special în zonele în care există un număr mare de îmbolnăviri.

Un sfert din focarele de infecție sunt în companii

 

La apelul mai multor epidemiologi, ministrul Muncii, Elisabeth Borne insistă asupra obligativităţii purtării acestei măşti pentru toţi cei care lucrează în spaţii închise şi în care se află mai multe persoane: săli de reuniuni, culoare, vestiare, spaţiile deschise comune.

În prezent, 24% din focarele de contaminare sunt în societăţi. Jumătate sunt cazuri înregistrate în abatoare ori în exploataţii agricole, mai scrie sursa citată.

Franța, lovită de al doilea val al pandemiei

 

Franţa a înregistrat 2.238 de cazuri noi de coronavirus şi 22 de decese în ultimele 24 de ore, a anunţat marţi seară Direcţia Generală de Sănătate (DGS) de la Paris.

Numărul total al persoanelor decedate de Covid-19 în Franţa a ajuns la 30.451. În prezent, în spitalele din Franţa sunt internate 4.823 de persoane care au coronavirus.

În total, de la izbucnirea epidemiei, în Franţa s-au înregistrat 256.534 de cazuri de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel