Franța, lovită de inundații. Sute de persoane au fost evacuate

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

A plouat două zile neîncetat în Franța, iar mai multe localități din sud-vestul țării au fost inundate. Râurile au ieșit din matcă și au blocat mai multe drumuri. 

Au fost inundate numeroase locuințe și parterul blocurilor construite pe malul apei. De asemenea, mai multe drumuri au fost închise, iar în orașul Toulouse aproape 1.000 de locuințe au rămas fără curent electric.

În zona Munților Pirinei, temperaturile crescute au favorizat topirea zăpezilor de pe creste. Șuvoaiele care au venit de pe versanți au alimentat cu debite mari de apă râurile, totul într-un interval mult prea scurt, relatează ȘtirileProtv.

 

Sute de persoane au fost evacuate

 

Inundațiile s-au manifestat, în special, în zona din apropierea graniţei cu Spania, relatează agenţia DPA, scrie Agerpres. 

În departamentele franceze Landes şi Pyrenees-Atlantiques, 250 de pompieri au fost desfăşuraţi în cadrul operaţiunilor de intervenţie, ajutaţi de trei elicoptere ale Apărării Civile, a declarat vineri ministrul de Interne, Gerald Daramanin.

Aproximativ 400 de persoane din patru municipalităţi au fost evacuate în zone mai sigure. Cel puţin o persoană a fost rănită, notează DPA. Oraşul Bayonne, unde râul Nive a ieşit din matcă, a fost cel mai afectat.

Circulaţia pe autostrada care face legătura cu Spania a fost suspendată temporar. De asemenea, traficul feroviar din zonă a fost suspendat în urma unei alunecări de teren.

La altitudini mai mari în Munţii Pirinei, locuitorii au fost afectaţi de ninsori abundente.

De asemenea, o avertizare meteo de vreme severă a fost emisă pentru departamentul Alpes-Maritimes de pe coasta Mediteranei din cauza riscului de producere a unor avalanşe. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel