Franța. Jackpot pentru polițiștii chemați la un caz de violență domestică: "Românul" agresiv, un infractor cibernetic foarte vânat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Vineri, 3 februarie 2023, un bărbat suspectat de violență domestică s-a dovedit a fi un infractor cibernetic căutat internațional. A fost arestat la Courbevoie, în Franța. Bărbatul, care avea acte de identitate românești, era căutat după ce ar fi furat o bază de date cu mii de pacienți finlandezi.

În spatele unui caz se poate afla un altul de o mai mare amploare. Vineri, 3 februarie 2023, polițiștii care au intervenit într-un caz de violență domestică în Courbevoie (Hauts-de-Seine) au avut parte de o mare surpriză.

Bărbatul în cauză era, de fapt, căutat la nivel internațional pentru infracțiuni informatice și șantaj, a declarat o sursă apropiată cazului pentru actu Hauts-de-Seine.

Jackpot pentru polițiștii chemați la un caz de violență domestică

 

Era ora 7.00 dimineața când poliția a fost contactată de o femeie. Femeia a explicat că prietena ei a avut o ceartă cu partenerul ei, despre care știa că este român, în timpul serii petrecute într-un club de noapte și că, după ce s-au întors acasă, nu au mai fost văzuți de atunci. Bărbatul era "furios și beat" în momentul disputei. 

Când au ajuns la domiciliul cuplului, polițiștii de la Brigada anticriminalitate (BAC) au bătut la ușă. Nu a primit niciun răspuns, astfel că oamenii legii au recurs la folosirea berbecului pentru a sparge ușa imobilului. O femeie tânără a deschis apoi ușa. Însoțitorul ei dormea în apartament. Femeia nu părea să fi fost supusă la violență. Bărbatul și-a prezentat actele de identitate care indicau că ar fi de naționalitate română. 

„Românul“ agresiv, un infractor cibernetic foarte vânat

 

Polițiștii au decis să consulte dosarul persoanelor căutate, iar surpriza a fost mare! Partenerul tinerei nu este român, ci finlandez. El este căutat de Europol din noiembrie 2022 pentru infracțiuni informatice, și șantaj. Bărbatul este unul dintre cei mai căutați fugari și se presupune că ar fi pătruns în datele a mii de pacienți dintr-un spital finlandez. 

Individul, care avea mai multe identități, a fost arestat rapid de poliție. Pe de altă parte, prietena sa nu a făcut obiectul unui mandat de căutare și nu a fost arestată. Se așteaptă ca autoritățile finlandeze să se prezinte pentru o probabilă extrădare a acestuia. 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH    

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6    

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy      

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel