Franța. Călăul Mihaelei, prostituată româncă mutilată şi ucisă în mod barbar de un lucrător de frontieră, apel la Curtea de Casație

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Alexandre Verdure, condamnat la 30 de ani de închisoare în apel de către Curtea de Apel din Jura, a decis să se adreseze Curții Supreme. El este acuzat de uciderea Mihaelei Miloiu, o tânără prostituată româncă în vârstă de 18 ani.

Alexandru Verdure fusese condamnat la 30 de ani de închisoare în apel, în timp ce în primă instanță primise 20 de ani de închisoare pentru uciderea cu sălbăticie a unei prostituate în 2016, o femeie supranumită "necunoscuta din Frasnois" și a cărei identitate oficială este Mihaela Miloiu. Decizia a fost pronunțată la 24 septembrie.

Pentru o lungă perioadă de timp, victima nu a fost, în ochii anchetatorilor, decât un portret-robot, deoarece corpul ei fusese atât de mutilat. Ucigașul ei i-a abandonat trupul gol, cu 26 de lovituri de cuțit, în pădurea din Frasnois, un mic oraș din Jura.

Acuzatul a decis să facă recurs la Curtea de Casație. Aceasta este cea mai înaltă instanță din sistemul judiciar francez. Aceasta nu reexaminează faptele care au dat naștere litigiului. Sarcina sa este de a verifica dacă instanțele și curțile de apel din sistemul judiciar au aplicat corect legea. Cu alte cuvinte, Curtea de Casație nu se pronunță asupra litigiului dintre părți, ci asupra calității deciziei juridice care a fost luată.

Călăul Mihaelei, apel la Curtea de Casație din Franța

 

Alexandre Verdure a negat faptele încă de la început. El a declarat în fața instanței că a întreținut o relație sexuală cu Mihaela Miloiu, de 18 ani, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016, la Sullens, când au venit doi bărbați. Unul dintre ei l-ar fi amenințat, în timp ce celălalt a ucis-o pe tânără. Cei doi bărbați i-au ordonat apoi să "facă ceea ce este necesar" dacă nu vrea ca aceștia să-i atace familia.

La aproape un an de la moartea tinerei, anchetatori francezi şi elveţieni au reuşit să o identifice pe tânără, căreia nimeni nu i-a semnalat dispariţia. Ei l-au descoperit până la urmă pe Alexandre Verdure după ce au verificat spitalele din sector. Bărbatul s-a dus la un spital, la 30 noiembrie 2016, pentru a-şi îngriji o rană la o mână.

Această versiune nu a convins instanța. Cu atât mai mult cu cât investigațiile secției de cercetare din Besançon nu au găsit nicio dovadă materială care să implice o rețea de proxenetism. Poliția elvețiană, țara în care tânăra fusese răpită, a pus totuși o ascultare telefonică.

În plus, pe corpul victimei, precum și pe locul unde a fost descoperit cadavrul, a fost găsit un singur ADN, cel al lui Alexandre Verdure, care locuia la acea vreme în Mouthe, în Haut-Doubs. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel