Franța. Bandă de români, spaima brutăriilor din Franța: „Hoți cu experiență. Se târau pe jos pentru a nu fi descoperiți“

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Franța. O bandă de români, spaima comercianților din sudul țării. Hoții au jefuit zeci de brutării
Franța. O bandă de români, spaima comercianților din sudul țării. Hoții au jefuit zeci de brutării

O bandă de români a jefuit zeci de brutării din regiunea Occitania din sudul Franței. Infractorii au dat spargeri în unități comerciale din Pamiers, Toulouse, Banyuls și Montauban, de unde au sustras monedele din tonomate.

Din aprilie anul trecut, cel puțin 35 de brutării au fost jefuite, în special în Nîmes, Banyuls, Pamiers, Montauban, Bordeaux, Toulouse, Marsilia și Annecy. Modul de operare al acestei bande de hoți cu experiență era foarte precis.

"Infractorii români pătrundeau noaptea în magazine și se târau pe jos pentru a nu fi descoperiți, apoi puneau mâna pe banii din tonomate", a precizat miercuri procurorul din Bordeaux într-un comunicat.  

Anchetatorii și-au dat seama rapid de viteza cu care se efectuau furturile și de precauțiile luate de infractori. Instanța interregională specializată din Bordeaux, competentă în infracțiuni de anvergură internațională, a preluat cazul în urma evenimentelor semnalate de către parchetele din Bordeaux și Toulouse, în noiembrie 2021, scrie centpourcent.com.

Infractorii români, care erau "deosebit de mobili și pe teritoriile naționale din țările vecine (Spania, Italia)", au fost cercetați de  anchetatorii de la Oficiul Central de Combatere a Criminalității Itinerante, agenții de la detașamentul din Toulouse, cu sprijinul celor de la brigada de cercetare Toulouse-Saint-Michel, de la brigada  de cercetare Toulouse-Mirail și de la Secției de anchetă a Jandarmeriei din Bordeaux.

Cu ocazia unui nou furt, care a avut loc în Haute-Savoie, în nopțile de 26-27 și 27-28 ianuarie 2022, a fost demarată o operațiune de cercetare, în cadrul căreia au fost arestate șase persoane (cinci bărbați și o femeie, toți de origine română), care se deplasau cu două vehicule. Cei cinci au fost arestați, vineri, 28 ianuarie 2022, la Besançon. La 1 februarie 2022 a fost deschisă o anchetă judiciară privind acuzațiile de furt organizat și asociere infracțională. Cei 6 au fost prezentați judecătorului de instrucție și plasați în arest preventiv. 

Un alt hoț român și-a lăsat datele personale la magazinul de bijuterii de unde a furat o pereche de cercei și a cheltuit 500 de euro cu un card bancar care nu era al lui.

 

Hoț român în Franța, greșeală de amator: A furat o pereche de cercei, apoi și-a dat lăsat datele pentru un card de fidelitate

 

Un hoț de bijuterii a fost găsit rapid de poliție după ce a luat un card de fidelitate de la magazinul pe care l-a jefuit în Guingamp, Côtes-d'Armor. Aceasta este povestea incredibilă relatată luni de Le Télégramme. Bărbatul a fost condamnat la 18 luni de închisoare, dintre care șase cu suspendare, pentru furt și fraudă. Românul a recunoscut faptele relatate.

Fostul deținut, care a fost eliberat în noiembrie anul trecut, a început să înșele o femeie de 65 de ani în decembrie, potrivit presei franceze. Acesta a sustras discret cardul bancar al victimei, pe care era scris codul său.

Cu acest card, el cheltuiește 350 de euro într-o tutungerie și peste 700 de euro într-un magazin specializat în bunuri second-hand. În cele din urmă, decide să meargă la un magazin de bijuterii pentru a cumpăra cadouri pentru prietena sa și cumpără bijuterii în valoare de 500 de euro.

Bijutierul a depus o plângere după ce a observat furtul, iar jandarmii l-au arestat în scurt timp pe hoț, care s-a conformat și a fost încarcerat pentru a-și ispăși o parte din pedeapsă, adaugă ziarul local francez.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel