Franța. Autoritățile au EVACUAT de urgență o tabără de romi din Bordeaux. Trăiau în condiții "MIZERABILE" în rulotele lor

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa FOTO: sudouest.fr
Sursa FOTO: sudouest.fr

Autoritățile franceze au evacuat o tabără de romi din Bordeaux. Aproximativ 150 de persoane trăiau în condiții mizerabile în cele 40 de rulote parcate pe malul fluviului Garrone.  

Autoritățile au descins, vineri, în tabăra de rromi din Bordeaux, acolo unde trăiesc, potrivit estimărilor, între 150 și 300 de romi din România și Bulgaria. Municipalitatea a decis ca aceștia să fie cazați într-o clădire special amenajată pentru ei. Mai multe asociații s-au alăturat autoritătilor și le duc mâncare în noua locație. 

Sâmbătă, mai mulți oficiali și aleși ai orașului Bordeaux s-au deplasat la fața locului pentru a găsi o soluție de urgență, relatează publicația sudouest.fr.

"Aproape 100 de locuri de cazare au fost mobilizate pentru adăpostirea grupurilor vulnerabile, a declarat prefectura vineri. Toți oamenii care au dorit au fost cazați. Acest adăpost a fost esențial având în vedere condițiile climatice și sanitare ale acestor persoane care locuiesc pe stradă", a declarat primăria într-un comunicat de presă.

Autoritățile au luat această decizie pentru a putea curăța zona, fiind vorba de un un sit poluat din cauza vechilor sale activități industriale. Printre substanțele poluante extrem de toxice din zonă se numără solvenți, vopsele, plumb, hidrocarburi, plumb, benzen, toluen, PAH (hidrocarburi policiclice aromatice).

Voluntari de la CCAS (Centrul Comunitar de Acțiune Socială) din Bordeaux le-au mai distribuit rromilor pături și apă.

tabara rromi franta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel