Franța. A treia doză a vaccinului anti-Covid, obligatorie pentru persoanele de peste 65 de ani

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani vor trebui să prezinte dovada vaccinării cu doza trei, de la jumătatea lunii decembrie, pentru ca pașapoartele sanitare care oferă acces la restaurante, trenuri și avioane să rămână valabile, a declarat, marți, președintele francez Emmanuel Macron, relatează Reuters.

În plus, a treia doză, disponibilă până acum doar pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și pentru cei vulnerabili, va fi disponibilă de la începutul lunii decembrie și pentru grupa de vârstă 50-64 de ani, a spus Macron într-un discurs televizat.
"De la sfârșitul verii, a fost lansată o campanie pentru a-i proteja pe cei peste 65 de ani, precum și pe cei mai fragili dintre noi. Astăzi trebuie să accelerăm", a spus Macron.

„Dacă ați fost vaccinat cu mai mult de șase luni în urmă, vă invit să faceți o programare pentru o vaccinare de rapel. Din 15 decembrie, va trebui să prezentați dovada unei vaccinări de rapel pentru a prelungi valabilitatea permisului de sănătate.”
Pașaportul sanitar este necesar pentru a intra în restaurante și baruri, pentru a merge la sală sau la o conferință și pentru călătorii pe distanțe lungi cu trenul și avionul.

Macron i-a îndemnat și pe cei care nu s-au vaccinat încă să facă acest lucru. "Celor care nu s-au vaccinat încă: vaccinați-vă. Vaccinați-vă pentru a vă proteja. Vaccinați-vă pentru a trăi normal", a spus președintele. „Nu am terminat încă cu pandemia”.
Macron a spus că Europa înregistrează un al cincilea val de infecții cu coronavirus și că în Franța a existat o creștere alarmantă a numărului de pacienți COVID-19 în spitale, dar și o creștere a numărului de cazuri. Franța a înregistrat, marți, 12.476 de noi infecții confirmate, un record din 8 septembrie încoace, au arătat datele Ministerului Sănătății.

În altă ordine de idei, sâmbăta trecută, au avut loc mai multe proteste în întreaga lume, unde zeci de mii de oameni au manifestat față de vaccinarea obligatorie

 

Proteste în Europa. Zeci de mii de oameni au manifestat față de vaccinarea obligatorie

 

Franţa, Elveţia, Marea Britanie, Germania, SUA, Canada, Australia: zeci de mii de oameni au ieşit în stradă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în marile oraşe, protestând față de vaccinarea obligatorie și față de certificatul verde.  Noaptea de sâmbătă a fost dominată de proteste anti-vaccin în mai multe ţări din întreaga lume. Protestatarii se opun vaccinării obligatorii anti-COVID, dar şi certificatului verde.

Între 3.500 şi 5.000 de oameni au protestat împotriva legii vaccinării obligatorii şi a certificatului verde în Elveţia, seara trecută, conform Mediafax, care citează expatica.com. Protestatarii au strigat „Libertate, libertate” şi au fluturat steagul ţării. Potrivit acestora, legea vaccinării este discriminatorie. Totodată, ei spun că aceasta duce la excluziune socială şi supraveghere în masă.

Tot în Europa, peste 1.000 de persoane au protestat în estul Germaniei împotriva măsurilor guvernamentale, informează DW. În aceste condiții, serviciile de inteligenţă nemţeşti au transmis un semnal de alarmă privind creşterea puterii de influenţare a grupurilor anti-vaccinare in cadrul societăţii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel