Franţa. Protest cu desuuri la Guvern. Firmele de lenjerie intimă se revoltă. Reacţia guvernului

Andreea Cosma |
Data publicării:
Jean Castex
Jean Castex

Mai multe firme de lenjerie din Franţa au început să trimită la sediul guvernului scrisori însoţite de desuuri pentru a protesta împotriva închiderii magazinelor de profil, considerate neesenţiale, relatează miercuri EFE.

"În aceste colete veţi găsi un articol al vieţii cotidiene considerat neesenţial de guvern: o pereche de chiloţi", se arată în scrisoarea trimisă premierului francez, Jean Castex, de colectivul "Action culottée" care regrupează profesioniştii din acest sector.

Sutiene, bikini şi tanga invizibili, pentru a denunţa "invizibilitatea" acestui sector comercial, sancţionaţi de închiderea magazinelor în întreaga ţară de la sfârşitul lunii martie, pentru a frâna răspândirea noului coronavirus.

"Suntem conştienţi de gravitatea situaţiei, dar nu înţelegem de ce magazinele noastre nu sunt considerate esenţiale, ştiind că primul lucru pe care îl facem dimineaţa este să ne punem o pereche de chiloţi", a denunţat miercuri Melinda Locheron, purtătoare de cuvânt a acestui grup din regiunea Picardy.

 

Firme de lenjerie din Franţa trimit guvernului desuuri, în semn de protest pentru închiderea magazinelor

 

Ea a precizat că aceste magazine respectau măsurile de precauţie şi igienă şi înainte de pandemie, iar ulterior le-au adaptat pentru ca clienţii să nu atingă produsele şi să limiteze numărul persoanelor la cabinele de probă.

Pe reţelele de socializare, "Action culottée" a postat imagini ale scrisorilor trimise guvernului, însoţite de articole de lenjerie inscripţionate cu mesajul "Esenţial".

Guvernul, care deocamdată nu a răspuns la cererile acestui colectiv, a anunţat în ultimele zile că speră să ridice restricţiile de la jumătatea lunii mai în aşteptarea scăderii incidenţei cazurilor de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, Franţa a înregistrat 375 de decese asociate noului coronavirus, în condiţiile în care numărul total al cazurilor de COVID-19 se ridică la 5,3 milioane.

La terapia intensivă se află 5.984 de persoane în stare gravă, dintre care 601 au fost internate în ultimele 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel