Franța. Incendiu VIOLENT în Paris. Cel puțin 8 oameni au murit și 30 au fost răniți (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puţin 8 oameni au murit şi alţi 30 au fost răniţi într-un incendiu violent, care a cuprins un complex de apartamente din Paris, informează leparisien.fr.

Incendiul violent a avariat un imobil situat în arondismentul 16 din Paris în noaptea de luni spre marţi, au anunţat surse din Serviciul de pompieri francez, citate de AFP.

După aproape cinci ore de intervenţii, pompierii au reuşit, la scurt timp după ora locală 06:00 (05:00 GMT), să stingă incendiul, care a cauzat şi rănirea a aproximativ 30 de persoane, dintre care şase pompieri.

„Bilanţul s-ar putea agrava întrucât operaţiunile de recunoaştere nu au avut deocamdată loc la ultimele etaje ale imobilului, unde focul a fost cel mai violent”, a avertizat căpitanul Clément Cognon, purtătorul de cuvânt al Serviciului de pompieri parizian.

Citește și Franța BLOCATĂ astăzi. Grevă generală a SINDICATELOR

Incendiul, a cărui origine este deocamdată necunoscută, a debutat marţi în jurul orei locale 01:00 (00:00 GMT), conform pompierilor, care au evocat o „scenă de o incredibilă violenţă”.

Unii locatari ai imobilului cu opt etaje, construit în anii '70 ai secolului trecut, s-au refugiat pe acoperiş pentru a scăpa de flăcări. „Am procedat la mai multe operaţiuni de salvare, în special pentru zece persoane care se refugiaseră pe acoperiş. În total, aproximativ 50 de persoane au fost salvate de pompieri, în special datorită instalării scărilor”, a explicat Clement Cognon.

De asemenea, două imobile din apropiere au fost evacuate ca măsură de precauţie. Responsabilii primăriei arondismentului 16 din Paris s-au deplasat la locul incidentului pentru a găsi soluţii de cazare pentru sinistraţi.

În total, aproximativ 200 de pompieri au participat la această intervenţie.

La 12 ianuarie, o explozie în reţeaua de alimentare cu gaz, urmată de un incendiu, s-a soldat cu patru morţi în arondismentul 9 din Paris, în zona centrală a capitalei franceze.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel