Franța. Afaceri în vremea coronavirusului: Doi români la un pas să se îmbogățească

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi români au fost prinși pe aeroportul din Nisa, Franța, când încercau să treacă de controlul vameșilor. Aceștia aveau o adevărată „comoară“ pentru perioada aceasta, ascunsă în bagajele de mână. Cei doi români ar fi putut face o avere dacă marfa lor ar fi ajuns la destinație.

Doi români au ajuns în arest, în Franța, după ce au fost prinși pe aeroport cu bagajele de mână înțesate cu măști de protecție, achiziționate din Istanbul și pe care intenționau să le vândă la suprapreț pe piața neagră, în Italia. „Rețeaua de distribuție era bine pusă la punct“, însă vameșii francezi le-au zădărnicit afacerile. 

Funcționarii vamali de pe aeroportul din Nisa vor să verifice mai atent un pasager din linia călătorilor care nu au „nimic de raportat”. Bărbatul, de naționalitate română, este posesorul unui bagaj impresionant. În loc d haine și obiecte de uz personal, acesta are în geantă 4.000 de măști de protecție aflate încă în ambalaje din plastic.

Românul ajunge de îndată în detenție vamală pentru „importul mărfurilor interzise” și ne declararea acestora. Potrivit polițiștilor, românul venise cu o aeronavă din Istanbul, Turcia, prin aeroportul Roissy. Și nu mică le- fost mirarea vameșilor când au aflat că... nu călătorește singur.

Italia, destinația finală a măștilor

 

În urma verificărilor, vameșii descoperă un al doilea român care deja trecuse de control și aștepta îmbarcarea. Și bagajul lui este verificat și se descoperă aceeași încărcătură în bagajul său. Un total de 8.613 măști de protecție noi au fost confiscate. Este vorba despre măști standard FFP2, potrivit lejdd.fr.

De asemenea, din „rețeaua de distribuție“ mai făcea parte și un al treilea bărbat, șofer, responsabil de transportul celor doi bărbați până în Italia, destinația finală a măștilor, care a fost, de asemenea, arestat.

Autoritățile din toate țările europene avertizează oamenii să fie prudenți cu privire la riscurile de tentativă de fraudă sau piraterie pe internet în legătură cu epidemia de Coronavirus și să fie extrem de vigilenți cu privire la remediile miraculoase vândute sau cu obiectele de uz personal vândute acum la supra-preț.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel