Fostul șef al CIA susține că Putin ar putea fi asasinat "cu un ciocan în cap" într-un complot secret al propriului său cerc de apropiați

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Vladimir Putin ar putea fi asasinat cu un "ciocan în cap" într-un complot secret al propriului său cerc de apropiați, a afirmat un fost șef al CIA.

Daniel Hoffman, un fost ofițer superior care a fost șef al stației de la Moscova, a declarat că tovarășii liderului rus ar putea încerca să îl înlăture din cauza invaziei ratate din Ucraina.

Ofițerul de informații crede că orice încercare de răsturnare a omului va fi rapidă și potențial mortală, conform Daily Mail.

El a declarat pentru Daily Beast: "Acești tipi care o vor face vor fi atât de secretoși în legătură cu acest lucru, astfel încât Putin să nu îi găsească și să îi ucidă mai întâi. Se va întâmpla dintr-o dată. Și el va fi mort.

„Nimeni nu va întreba: "Hei, Vladimir, ai vrea să pleci?". Nu. Ia un ciocan în cap și e mort. Sau e timpul să se ducă la sanatoriu. Îi dau o bătaie de cap pentru asta. Asta e ceea ce vor face.”

 

Hoffman a speculat care ar putea fi viitorii criminali ai lui Putin

 

Hoffman a speculat că cele trei figuri cheie care ar putea fi în spatele unui complot sunt ministrul apărării, Serghei Șoigu, șeful Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, și directorul FSB, Alexander Bortnikov.

El spune că oricare dintre cei trei ar putea avea ambiții de conducere după Putin și ar supraveghea orice potențială rebeliune.

Referirea la ciocanul în cap ne aduce aminte de asasinarea revoluționarului sovietic Leon Troțki, care a fost ucis la ordinul lui Iosif Stalin cu un ciocan de gheață în cap.

Între timp, un alt șef al spionajului a afirmat că o tentativă de asasinat ar putea să nu fie necesară, deoarece Putin "nu are o viață lungă în fața lui" din cauza sănătății sale precare.

Generalul-maior Kyrylo Budanov a declarat că spionii de la Kiev care s-au infiltrat la Kremlin au făcut aceste afirmații pe baza 'informațiilor umane'.

Budanov a adăugat: "Putin nu mai are mult de trăit", a relatat USA Today.

 

O altă ipoteză spune că Putin va muri curând din cauza sănătății

 

Starea de sănătate a lui Putin a fost subiectul unor speculații intense timp de luni de zile, escaladând și mai mult după ce a fost fotografiat în timp ce se agăța de o masă în timpul unei întâlniri cu ministrul apărării Serghei Shoigu.

Iar la începutul acestei luni, picioarele președintelui în vârstă de 69 de ani au părut să se îndoaie în timpul unui discurs la Moscova.

Președintele participa la o ceremonie de premiere la Kremlin când a părut nesigur pe picioare.

Putin s-a clătinat înainte și înapoi înainte de discursul său, în timp ce regizorul rus Nikita Mikhalkov primea un premiu.

Aceasta a avut loc la doar câteva zile după ce o persoană din interiorul Kremlinului a afirmat că Putin a fost sfătuit de medici să nu facă apariții publice "lungi", după ce s-a îmbolnăvit în timpul unor discuții recente cu șefii săi militari.

Președintele rus a simțit 'o stare de rău acută, slăbiciune și amețeală', în timp ce se ridica de la birou după o recentă videoconferință cu consilierii și liderii militari, a relatat canalul Telegram General SVR.

Postura proastă a lui Putin și fața și gâtul aparent umflate au stârnit speculații cu privire la starea de sănătate a liderului, despre care se spune că s-a îmbolnăvit de la invazia din Ucraina.

Liderul de la Kremlin a fost acuzat în aprilie că ar avea nevoie de o operație urgentă de cancer. 

 

Se presupune că Putin ar suferi de Parkinson și de "simptome schizofrenice"

 

Câteva surse sigure au scris prin intermediul canalului Telegram General SVR: 'Președintele rus Vladimir Putin suferă de oncologie, iar ultimele probleme identificate în timpul [ultimei sale] examinări sunt asociate cu această boală'.

Între timp, Michael Clarke, membru al King's College din Londra, a declarat luna aceasta pentru Sky News:

„Pe 7 octombrie va împlini 70 de ani. Se știe că a dat destul de mult pe Botox, eu spun mereu că încearcă să se îmbălsămeze cât mai este în viață. Se deplasează cu doctorii, se știe că există o mică echipă de medici care nu sunt niciodată departe și se spune că părăsește ședințele la intervale frecvente pentru a merge să se consulte cu cineva.

Bănuiesc că este doar un ipohondru, ca să fiu sincer. Dacă este bolnav sau se îmbolnăvește, ar fi o cale de ieșire pentru ca Rusia să spună că președintele a demisionat și că războiul va fi acum condus de Nikolai Patrușev - care este la fel de scârbos ca și el.”

Un ofițer FSB a descris, de asemenea, starea președintelui rus ca fiind o 'formă severă de cancer cu evoluție rapidă', în timp ce speculațiile privind faptul că Putin suferă de o formă de boală gravă pe fondul invaziei din Ucraina au luat amploare.

Discuția despre boala în fază terminală a liderului rus a apărut ca parte a unui mesaj secret al agentului rus către fugarul și fostul agent FSB Boris Karpichkov.

Mesajul avertiza că Putin refuză să poarte ochelari de teamă că ar recunoaște o formă de slăbiciune și că acum se ia de subordonații săi cu "furie necontrolată".

De asemenea, alți spioni au făcut aluzie la starea de sănătate precară a omului forte, avertizând că acesta nu-și poate menține concentrarea pentru perioade lungi de timp fără a lua pauze 'pentru tratament'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel