Fostul dirijor al Orchestrei de Muzică Populară "Rapsozii Botoşanilor", maestrul Ioan Cobâlă, s-a stins din viaţă

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Fostul dirijor al Orchestrei de Muzică Populară "Rapsozii Botoşanilor", maestrul Ioan Cobâlă, s-a stins din viaţă, vineri, la vârsta de 74 de ani, a anunţat, pe contul său de Facebook, Orchestra "Rapsozii Botoşanilor".

Ioan Cobâlă, care a fost şi cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, a decedat în spital unde a fost internat în urma unui stop cardio-respirator suferit în noaptea de sâmbătă spre duminică, transmite Agerpres.

"Regretăm nespus, ne simţim singuri şi debusolaţi. Noi pierdem un reper, un mentor, un prieten, un om cu har şi dar, care a slujit până în ultima clipă a vieţii cultură tradiţională românească cu dăruire deplină, muncă până la epuizare şi sacrificii nenumărate. Fiecare dintre noi îi suntem veşnic îndatoraţi pentru că, dincolo de relaţia profesională, ne-a fost ca un tată, sfătuindu-ne, ajutându-ne, înţelegându-ne nevoile profesionale şi personale", a transmis Orchestra "Rapsozii Botoşanilor".

Potrivit reprezentanţilor instituţiei pe care a condus-o peste 35 de ani, "maestrul Ioan Cobâlă a făcut din Orchestra Rapsozii Botoşanilor o şcoală de folclor, formând din tineri talentaţi, profesionişti veritabili".

"Şi-a dedicat viaţa nouă, întregii orchestre şi folclorului românesc. Maestre, veţi continua să existaţi în sufletele, amintirile şi cântecele pe care ni le-aţi lăsat moştenire! Suntem datori să ducem mai departe proiectul vieţii dumneavoastră şi o vom face necontenit!", se mai arată în mesajul Orchestrei de Muzică Populară "Rapsozii Botoşanilor". 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel